Unió de Pagesos demana que no s'impedeixi la modernització de les granges en les al·legacions que ha presentat contra el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Caldes de Malavella, que en prohibeix, amb caràcter general, tant la instal·lació com l'ampliació, segons asseguren. El sindicat considera que regulacions tan restrictives poden abocar a l'abandonament de l'activitat agrícola i ramadera de la població, tenint en compte que no hi ha cap explotació exclusivament agrícola.

A més, el sindicat demana que s'admeti l'ús ramader tant intensiu com extensiu, ja que la llei d'urbanisme admet aquest ús sense qualificacions d'un o altre tipus. Unió de Pagesos considera que amb la limitació de superfície màxima permesa per aquest POUM difícilment es podrà assolir el compliment de la llei de benestar animal.

Pel sindicat, la prohibició i restricció de les activitats agrícoles i ramaderes en sòl no urbanitzable limita qualsevol modernització que pugui garantir la competitivitat d'aquestes explotacions i la consegüent pèrdua d'activitat econòmica directa i de llocs de treball indirectes, a més d'afectacions del paisatge, com el creixement de massa boscosa, camps erms o augment del perill d'incendis.

El sindicat recorda, a més, respecte a la prohibició del POUM de Caldes de Malavella de fer construccions ramaderes a menys de 100 metres de l'eix de les carreteres o a menys de dos quilòmetres del nucli urbà, que ja existeixen lleis sectorials i de rang superior que regulen les distàncies de protecció.

Unió de Pagesos també demana en les al·legacions a aquest pla que es permeti la construcció d'hivernacles encara que s'incloguin limitacions, ja que la diversificació de produccions i els canvis d'orientació productiva són imprescindibles per a la continuïtat de les explotacions. Finalment, segons el mateix sindicat, el nou equip municipal es mostraria predisposat a revisar el pla.