La Guàrdia Civil ha detingut tretze presumptes membres d'una xarxa a la qual s'atribueixen més de trenta robatoris a establiments d'hostaleria a Catalunya. Ho han fet en el marc de l'operació Lladruc duta a terme a les demarcacions de Barcelona, Girona i Tarragona. A banda de a Catalunya, també es té constància de robatoris a la província de Lleó.

Les investigacions van començar a principi d'any, davant dels robatoris que s'estaven perpetrant durant les hores de tancament al públic a restaurants, bars i hostals a diferents punts de la geografia catalana.

Després de recopilar informació les investigacions es van centrar en un grup de persones assentades al litoral català.

Es va determinar que el grup podia ser autor, també, de diversos robatoris a establiments públics de la província de Lleó.

Segons es va poder comprovar, els membres de la banda feien un reconeixement previ dies abans del cop, per estudiar els millors punts per on entrar.

Acostumaven a forçar reixes de finestres i portes, i solien endur-se els diners de les caixes registradores, de les màquines escurabutxaques i de les de tabac, a banda del tabac i qualsevol altre objecte de valor que trobessin.

En el marc de la investigació, la policia també va tenir coneixement de desavinences dins del grup, fet que va comportar la divisió en dos subgrups que els va fer més complexa la tasca d'adoptar mesures de seguretat abans de fer els robatoris.

Tot plegat va facilitar la feina dels agents, que van poder esbrinar la ubicació dels domicilis i els llocs de reunió dels presumptes membres del grup.

Finalment, la policia va fer diverses detencions i registres a domicilis a l'Hospitalet de Llobregat, a Sant Pere de Ribes i a Barcelona, així com a Segur de Calafell, pedania de Calafell.

Molts amb antecedents

A Granollers i a Blanes es van detenir altres presumptes integrants del grup, igualment sotmesos a vigilància.

La major part dels detinguts tenen antecedents policials per fets similars. Un d'ells havia estat expulsat de l'Estat, i hi havia tornat feia poc amb documentació falsa.