El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) de Maçanet de la Selva i el d'Acord per Maçanet (AM) es troben en negociacions per crear un nou govern bipartit a l'Ajuntament d'aquesta localitat. Amb això, el grup de l'alcalde Antoni Guinó (CiU) descarta un pacte amb el Partit Socialista, que si bé inicialment era un soci potencial i li donaria una majoria estable també amb set regidors en total, passats els dies, no s'ha arribat a cap acord. El pacte per crear un govern fort i que pren més forma és el que uniria per quatre anys als grups de CiU i AM.

Segons l'alcalde de Maçanet de la Selva, Antoni Guinó, aquest pacte bipartit "seria el més natural", ja que governarien les dues forces que van obtenir més vots i per tant, representants. En concret, en les eleccions del 22 de maig, CiU va obtenir cinc regidors i 820 vots i en canvi, la llista liderada per Antonio Trincheria -AM- va aconseguir 638 vots, el que li va suposar aconseguir tres regidors.

En aquests moments les negociacions entre ambdós futurs socis de govern es troben en el punt del repartiment de les regidories i Antoni Guinó es mostra optimista que el pacte es podrà tancar en breu. A banda, l'alcalde ressalta que pel que fa a les àrees preferents, el seu grup, tot i tenir més regidors, s'ha "obert a negociar qualsevol cartera" perquè al seu parer, si es pacta ha de ser "per a tots els quatre anys i cal una unió on tots estiguem a gust". Un dels aspectes que no s'ha negociat és l'alcaldia que seria per a Guinó durant els quatre anys.

Si finalment es tanca aquest acord de govern a Maçanet de la Selva entre ambdós grups municipals hi haurà un equip de vuit regidors -un govern en majoria- i a l'oposició hi quedaran els grups del PSC amb dos regidors, el de 9Maçanet també amb dos edils i finalment, un regidor del PP.

"Complicitat en públic"

L'entesa entre ambdues formacions no és un fet novedós, ja que en els darrers mesos els acostaments entre les formacions de CiU i AM s'han pogut veure en públic no sols en plenaris de la corporació municipal de Maçanet on han votat a favor de temes en contra del govern del PSC, que estava en minoria, sinó també, i sense anar més lluny, en la possibilitat de presentar una moció de censura contra el llavors alcalde Alfons Soms (PSC), quan va fer fora del govern al llavors tinent d'alcalde Antoni Guinó i després que tota la formació política liderada per l'actual batlle en bloc decidís dimitir.

Cal recordar, però, que després dels resultats de les eleccions a Maçanet de la Selva no era tan clar un pacte entre AM i CiU perquè hi va haver la idea de refer un tripartit com el que hi va haver a partir de l'any 2003 a Maçanet de la Selva i del qual haurien format part també els grups del PSC, AM i 9M. Un acord que va capitenejar especialment el portaveu de 9M Josep Romaguera i al qual també s'hi va sumar el PSC, però el grup de Trincheria (AM), en prinicipi, si bé hi estava obert, els va posar la condició als grups que primer el fessin alcalde el dia de la investidura i llavors, pactarien. Un fet que tant 9M com PSC van criticar i finalment, van decidir no donar l'alcaldia a AM, cosa que va suposar que Guinó fos investit nou batlle de Maçanet de la Selva, en un govern en minoria.

Però aquest govern de CiU si no hi ha canvi, com ja va dir Guinó el dia de la investidura, comptarà amb més socis al govern i per tant es comptarà amb un Ajuntament estable a Maçanet, ja que l'últim mandat ha estat mogut, perquè inicialment es va crear un bipartit del PSC i AM; però va fracassar perquè els socialistes van fer fora el seu soci. I llavors, el PSC va pactar amb CiU però també es va trencar el govern en expulsar Guinó.