La tradicional processó de Sant Pere a Tossa de Mar va aplegar ahir al voltant d'un centenar de persones, que van commemorar aquesta festa dedicada als pescadors de la vila. Les activitats s'emmarquen dins de la celebració de la festa major d'estiu de la població.

La jornada es va iniciar a les dotze del migdia a l'església parroquial, on va tenir lloc l'ofici solemne en honor de Sant Pere, patró dels pescadors. I quan es va acabar, es va iniciar la tradicional processó fins a la Platja Gran del municipi, passant pel passeig fins a tornar a l'inici del recorregut. Posteriorment, hi haver una audició de sardanes i a la nit, ball de festa major a l'avinguda de Catalunya per primer cop.

Per altra banda, el dimarts al vespre es va fer la lectura del pregó a l'edifici La Nau de Tossa, que enguany es va llegir de manera teatralitzada. Aquest any ha estat escrit per Jaume Lleonart i llegit pel seu fill Sebastià i els Teiatrerus Barrejats de Tossa. En acabar, es va realitzar l'encesa de la traca d'inici de Festa Major.