Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) té previst invertir 33 milions d'euros entre 2011 i 2014 a l'aeroport de Girona, ha anunciat avui el secretari general de Transports, Isaías Táboas durant la conferència "Cap a un model d'aeroport més competitiu", celebrada avui a Girona

Táboas s'ha mostrat contundent davant un possible traspàs dels aeroports de Girona i Reus a la Generalitat de Catalunya en afirmar que la infraestructura és "d'interès general" i que això seria un "error".

"L'aeroport de Girona és d'interès general per a l'economia espanyola. Fa falta millorar la complicitat amb les administracions perquè amb retrets no anirem cap endavant", ha apuntat Táboas.

El secretari general de Transports ha defensat la "forta aposta" d'AENA per l'aeroport de Vilobí d'Onyar i que ha suposat baixar les taxes fins a un 17 % durant els últims quatre anys.

Durant la conferència convocada pel Cercle d'Infraestructures que s'ha celebrat en la Cambra de Comerç de Girona, Táboas ha afirmat que AENA pateix "molt més amb Ryanair que amb qualsevol altra aerolínia".

Táboas també ha indicat que la tarifa de passatgers a Barcelona és un 40 % més alta que a Girona i que la d'aterratge ho és en un 20%: "Això sí que és apostar i sense mai demanar ni un euro a ningú. Ni a la Generalitat de Catalunya, ni als empresaris".

Respecte al futur incert de l'aeroport de Girona per l'amenaça de Ryanair d'abandonar el seu aeroport si no arriba a un acord amb la Generalitat per renovar el conveni, el secretari general de Transports ha afirmat que es "mantindran les inversions encara sabent el descens de passatgers".

Táboas també ha descartat una possible privatització total d'AENA ja que entén que això suposaria "multiplicar el problema per 25" i ha defensat que no es treballa en "contra de ningú".