Els grups de CiU i ERC de Lloret de Mar tanquen un pacte de govern pel qual el republicà Jordi Orobitg passarà a formar part del nou executiu municipal en minoria. Com va avançar Diari de Girona, els dos partits estaven negociant des de feia dies per assolir aquest acord, que es va acabar tancant finalment ahir a la tarda. Segons van anunciar fonts municipals, el regidor d'ERC gestionarà les àrees de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç.

Així, doncs, amb l'acord tancat ahir, el regidor d'ERC, Jordi Orobitg, passarà a formar part del nou govern municipal de Lloret on, a banda de turisme, promoció i Comerç, també tindrà delegacions de barri. Concretament, assumirà els barris del nucli antic i pescadors conjuntament amb el regidor de CiU, Jordi Martínez. Les diferents carteres d'Orobitg comptaran, però, amb la supervisió de l'alcalde Romà Codina, que continuarà com a president de Lloret Futur, que engloba Lloret Turisme i Lloret Convention Bureau.

Amb aquest acord el govern de Lloret, doncs, estarà format pels set regidors convergents i l'unic regidor d'ERC, de manera que ampliarà el nombre de representants, però seguirà sense assolir la majoria absoluta, que està en els onze regidors.

L'alcalde Romà Codina es va mostrar satisfet amb l'acord i va assegurar que treballarà per ampliar-lo. "Aquest pacte és un primer pas per consolidar un govern fort i estable. Esperem més endavant poder comptar també amb el suport d'altres partits de l'oposició i en aquesta línia continuaré treballant", va assegurar. Per la seva part, el regidor d'ERC va afirmar que el pacte va més enllà de les diferents àrees que gestionarà. "ERC fa aquest pas en clau de poble i els seus efectes arriben més enllà de les responsabilitats que assumim, tenen a veure amb com i per a qui s'ha de governar Lloret. És a dir, per a tots els seus ciutadans", va afirmar Orobitg un cop tancat el pacte.

Finalment, fonts municipals van anunciar que el ple municipal per aprovar el nou cartipàs se celebrarà el proper dia 7 de juliol.