El secretari d'Estat de Transports, Isaías Táboas, va dir de manera contundent durant una conferència a la Cambra de Comerç de Girona sota el títol Cap a un model d'aeroport més competitiu que "no hi haurà excepcions" amb les taxes aeroportuàries de Vilobí d'Onyar perquè l'Estat "ja ha fet els deures i està apostant fort" per Girona. Una de les mostres d'aquesta aposta per Girona, va dir, és que les taxes s'han abaixat un 17% en els últims quatre anys, i en comparació de Barcelona, la tarifa de passatgers és un 40% més alta a la capital catalana, de la mateixa manera que la tarifa d'aterratge és també un 20% més alta a Barcelona.

Táboas també va tancar la porta al traspàs perquè, de moment, l'equipament segueix sent d'interès general. "Considero que l'Aeroport de Girona és d'interès general per a Espanya perquè és molt important per a l'economia estatal i per això l'important per a nosaltres és millorar la complicitat; amb els retrets no sortirem endavant i amb la col·laboració sí que podrem seguir endavant", va manifestar. I va concretar que no s'està discutint la gestió comercial dels aeroports, i el que diu l'Estatut és que la Generalitat gestiona i és propietària de les infraestructures que no són d'interès general, no diu que es traspassi l'Aeroport de Girona. A més, va dir que ha estat un "error" permetre que en els aeroports de Girona i Reus hi hagi dependència absoluta d'un sol client, Ryanair, i que en el cas concret del Girona-Costa Brava és del 98 per cent, i a Reus, de més del 70 per cent.

De la mateixa manera, també es va mostrar contundent a l'afirmar que Aena no pot subvencionar cap client, en referència a Ryan?air, ja que "no hi ha ningú que sigui excepcional".

Per part seva, el president d'ERC, Joan Puigcercós, va criticar "el cinisme sense dimensió" del Govern espanyol després que el secretari d'Estat de Transports, Isaías Táboas, digués des de Girona que la dependència de Ryanair a Girona i Reus ha estat "un error".

El Govern "asfixia"

El líder d'ERC va considerar que "el Govern espanyol i Foment amb Aena estan asfixiant els aeroports de Barcelona, Reus i Girona". "És una maniobra encoberta per deixar a Reus i Girona desballestats" i convertir Barcelona en "un aeroport de low cost".