Tossa de Mar ha engegat una campanya per reduir l'impacte dels comiats de solter que se celebren a la localitat cada cap de setmana i així disminuir les molèsties que generen entre els veïns. L'Ajuntament ha detectat que diferents companyies que treballen des d'internet organitzen aquests esdeveniments sense complir amb les normes de convivència del poble i vol regularitzar la situació. A més, advertirà als establiments del poble que allotgen aquests grups i no compleixen la normativa perquè legalitzin la seva activitat i si no amenacen amb el seu tancament.

La nova alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, va assegurar que des que han començat a governar cada cap de setmana "es desmadra" la situació amb els nombrosos comiats de solter que se celebren a la localitat i que estan creant "un problema de convivència greu i que destrossa el model de turisme" que es vol implantar. "No estem en contra que s'organitzin activitats lúdiques. Estem en contra d'aquelles activitats poc cíviques i sense autorització, que utilitzen l'atractiu del municipi per finalitats poc saludables", va afirmar Saladich. Per tots aquests motius han decidit engegar una campanya per regular la qüestió.

Segons Saladich, el primer que ha fet l'Ajuntament ha estat detectar les diferents empreses organitzadores. "Aturàvem els grups que arribaven a Tossa i els preguntàvem tota la informació: qui organitzava la trobada, on s'allotjaven, quan dies estaven...", va explicar Saladich. Així, doncs, un cop amb la informació, el consistori ha enviat una carta a totes les empreses, la majoria treballen per internet, advertint que s'han de registrar a Tossa, pagant els corresponents impostos d'activitat i els possibles dipòsits per desperfectes, i que han de complir la normativa vigent i fer-la conèixer als clients que arriben a la localitat.

Advertiment a establiments

Per altra banda, l'Ajuntament va anunciar que els serveis tècnics han detectat diferents establiments d'hostaleria de la vila que no compleixen la normativa vigent i que en pocs dies els faran arribar les "corresponents comunicacions administratives per tal que legalitzin la seva activitat" o que si no ho fan, acabin tancant els seus establiments. En aquest sentit, l'alcaldessa va assegurar que la majoria d'establiments que allotgen els grups dels comiats acostumen a ser barats, amb pocs serveis, i que per això tenen deficiències. "N'hi ha fins i tot que obren per acollir aquesta gent i tanquen l'endemà. Si obrissin amb normalitat, no hi aniria ningú", va afirmar.

L'alcaldessa va destacar, a més, que els comiats estan comportant problemes entre els veïns i cal resoldre-ho. "Van molt tocats, borratxos, i s'enfronten amb els veïns que els criden l'atenció", va destacar. "Ara els hi ha donat per fer que el nuvi es passegi despullat pel poble, i no pot ser", va afegir Saladich, que va apuntar que s'han donat caps de setmana amb fins a 37 comiats al poble.