dissabte Faldons de la discòrdia

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat té previst tenir instal·lats abans de finals d'any 20 quilòmetres i mig de faldons a les carreteres de les comarques de Girona. Són unes cobertures que, en principi, serveixen per minimitzar les lesions dels motoristes que cauen i que van a parar contra les tanques.

Els instal·ladors asseguren que salven vides però molts motoristes ho posen en dubte. Potser caldrien comprovacions més determinants abans d'anar col·locant faldons a les carreteres.

diumenge El camí del PP

Tots els paladins de l'opinió donen per fet que durant la propera legislatura el Partit Popular governarà l'Estat. En aquest cas no cal ser un profeta per apostar i guanyar. Conquerirà l'executiu gràcies a la incapacitat manifesta del PSOE, i guanyarà de la mà de l'aliat perfecte: la crisi.

Però molt malament està Espanya si Mariano Rajoy i el Partit Popular han de ser cap solució. El forat es pot convertir en abisme. Estem parlant d'un partit que té en el seu ADN la mentida, l'odi i la confrontació sistemàtica. D'un partit que va convertir l'especulació urbanística i financera en la principal indústria del país. Estem parlant d'un partit que durant anys s'ha dedicat a bombardejar ideològicament Catalunya i a propagar l'odi contra els catalans.

La culpa és del Partit Popular, en primer lloc, però del PSOE en segon perquè tot plegat li estava bé (té entre les seves files molts diputats i militants que en aquest cas combreguen amb el PP). Espero que en tercer lloc ningú hagi d'assenyalar Convergència i Unió!

dilluns actuar

El desenvolupament del bressol d'emprenedoria de Besalú és una mostra de què es pot fer des d'un municipi per contribuir a combatre la crisi. Una de les fites que acaba d'aconseguir és, precisament, un dels principals esculls amb què es troben els emprenedors: aconseguir finançament. Totes les persones que vulguin tirar endavant el seu projecte validat pel bressol de Besalú rebran una ajuda de fins a 25.000 ? per començar a treballar.

La política quan es dedica a fer i no a dir, pot canviar realitats. I des dels municipis hi ha molta feina a fer.

dimarts govern sodomitzat

Va estar bé mentre va durar: un aeroport connectat amb tot Europa. Però ara considero que el Govern no pot cedir a les pretensions de Ryanair, que demana 15 milions d'euros per cada tres milions i mig de passatgers. Seria la demostració pública de què s'ha de fer per sodomitzar en públic un govern. Això no treu que Territori ha jugat molt i molt malament les seves cartes. Tenia un conveni acordat per quatre milions menys, i va voler jugar fort contra els irlandesos, quan la literatura ens demostra que són els més durs.

Les classes d'introducció a la negociació amb tafurs de gran nivell haurà costat molt car a les comarques de Girona.

dimecres estudiar obvietats

Els alumnes de les comarques de Girona es distreuen més a classe amb els ordinadors portàtils que amb els llibres de text. És el que posa de manifest un informe fet per Ustec·STEs, el sindicat majoritari en l'ensenyament. Ho ha fet a través d'enquestes a professors. Diuen que entren a webs que no haurien d'accedir-hi. Ostres, mai m'ho hauria imaginat!

dijous comissió d'urbanisme

Les organitzacions ecologistes de les comarques de Girona s'han unit per fer una contundent denúncia d'irregularitats comeses, segons ells, per la comissió provincial d'Urbanisme, que en els últims anys s'ha dedicat a aprovar planejaments que impulsen creixements d'habitants de fins al 80% en algun municipi. També acusen la comissió de no complir sentències judicials d'enderrocs i de plegar-se als interessos econòmics. Consideren que aquest organisme de la Generalitat és poc transparent. He cobert rodes de premsa de la comissió aquesta des de finals dels anys 80, quan la dirigia l'aleshores totpoderós Joan Antoni Solans. Solans ni tan sols informava a la premsa i, posteriorment, la informació que s'ha donat sempre ha estat eminentment tècnica i ombrívola (de text refós com entre els periodistes vam batejar les rodes de premsa d'Urbanisme). S'ha anat donant més informació però, certament, mai ho expliquen tot. Sempre es té la impressió que amaguen, com quan una vegada un director territorial de la Generalitat va abandonar la comissió en senyal de protesta per l'aprovació d'un pla (em sembla que era de la Vall de la Santa Creu), i en la roda de premsa ni es va mencionar l'incident.

divendres endesa

La Generalitat ha multat Endesa amb 550 mil euros per la mala gestió de la comunicació durant la nevada del març de l'any passat que va deixar a les fosques mig milió d'abonats, majoritàriament de les comarques de Girona. Mig milió d'euros és xavalla per l'elèctrica. A més segur que no trigarà massa a sortir a la llum que li han concedit alguna subvenció molt superior. Tots els governs de Catalunya sempre han mostrat una connivència sospitosa amb Endesa.