Al llarg d'aquest estiu, Dipsalut revisarà 78 platges de 19 municipis gironins per tal de garantir-ne la salubritat, en el marc del Programa de suport a la gestió del risc derivat de les platges. Concretament, les actuacions consistiran en la neteja i desinfecció de totes les dutxes i rentapeus i analítiques posteriors per descartar que tinguin legionel·la. A més, es comprovarà si hi ha fongs a les plataformes d'aquests equipaments. També s'agafaran mostres de sorra per determinar si és prou neta o si calen millorar els protocols de neteja.

L'Organisme ofereix un segon programa, d'ajuda econòmica per als operatius de vigilància, salvament i socorrisme, per contribuir a la seguretat dels banyistes. L'han sol·licitat tots els 20 municipis del litoral gironí per a 99 platges.

Aquest any el Programa de suport a la gestió del risc derivat de les platges es desenvolupa a 78 platges de 19 municipis gironins, és a dir, es duu a terme en 17 platges i 1 municipi més que l'any passat. Pel que fa a dutxes i rentapeus, se'n revisaran un total de 319, 7 més que el 2010. L'any passat, totes les dutxes i rentapeus estaven lliures de legionel·la. Pel que fa a les sorres, només 10 (un 6,1%) de les mostres tenien alguna deficiència (bàsicament presència de restes fecals per contaminació creuada). Els resultats van ser valorats com a clars indicadors de la bona qualitat de les platges gironines. La inversió total en aquest programa serà de 376.000 euros.