Uns díptics repartits per les cases i comerços de Blanes han enfrontat les dues associacions que treballen actualment al municipi. Des de fa prop d'un mes es va constituir una nova associació de taxistes a la localitat, Nou Taxi Blanes, que es mostren disgustats pels fulletons que està repartint l'altre empresa, TeleTaxi Blanes, perquè creuen que es dóna a entendre que no estan legalment constituïts.

El passat 10 de juny, un grup de 15 taxistes que formaven part de l'empresa Taxis Blanes sl (coneguda com TeleTaxi Blanes), que treballa des de fa 16 anys a la localitat, van constituir una nova associació. Uns dies abans de la constitució, per donar-se a conèixer, van fer arribar als hotels i diferents establiments del municipi una carta de presentació explicant els seus serveis. Com a novetat, per exemple, destacaven que els seus taxis es poden demanar per internet, a través del seu web, ja que aposten per les noves tecnologies.

La resposta a aquesta carta no va trigar en arribar i els membres de Taxis Blanes SL, han difós uns díptics on fan publicitat de la seva empresa i reivindiquen la seva "professionalitat i experiència". Aquests díptics, però, han molestat als diferents integrants de Nou Taxi Blanes, ja que creuen que els fullets repartits donen a entendre que ells no són legals.

En el díptic, l'empresa de sempre reivindica els anys que porten treballant al municipi "amb una professionalitat acreditada" i asseguren que són legals. "Som una societat legalment constituïda, degudament inscrita, amb els preus regulats per l'Ajuntament de Blanes i que s'ha compromès activament amb la greu situació econòmica que patim", es pot llegir en el fulletó. De fet, aquesta és l'afirmació que ha molestat la nova agrupació.

Per la seva part, doncs, la nova associació reconeix que l'empresa sí que són legals, ja que ells hi treballaven i també reivindiquen la seva pròpia legalitat. "Al que refereixen que són una societat legalment constituïda efectivament és veraç, just d'aquesta societat hem sortit els 15 integrants que formen ara Nou Taxis Blanes", responen en una carta als mitjans signada per José Luís Larnau, que afegeix que "si no haguessin entregat els estatuts a l'Ajuntament no tindrien les llicències per poder treballar".

A més, recorden que tots els taxis de Catalunya, no només els de Blanes, tenen els preus urbans regulats pels ajuntaments i els interurbans per la Generalitat, de manera que les dues associacions tenen els mateixos preus. "Nou Taxis Blanes té els mateixos preus que Tele Taxis Blanes amb l'excepció que no cobrem suplement per animal domèstic, cosa que aquests senyors si ho fan sense estar aprovat per l'ajuntament", defensa Larnau.

Des de Taxis Blanes SL asseguren que només fan publicitat per contrarestar la que fan des de la nova associació. "Uns quants han constituït una altra associació, ells fan publicitat per la seva banda i nosaltres per la nostra", va explicar Joaquim Lorenzo, un dels integrants de Taxis Blanes SL. "Només volem contrarestar la seva publicitat, però no passa res", va afegir Lorenzo.

Finalment, en la carta, la nova associació torna a reivindicar la seva legalitat i demana que siguin els clients qui escullin l'empresa que prefereixi: "Si fóssim una societat il·lícita no estacionaríem en les mateixes parades que ells, ni portaríem en els nostres vehicles l'escut de Blanes. Deixem que sigui el mateix client que decideixi i apreciï la professionalitat de cada un".