La Fundació Catalanista i Demòcrata (CatDem), afí a CDC, ha posat en dubte la viabilitat dels aeroports de Girona, Reus i Alguaire amb la gestió pública actual, pel que ha apostat per l'entrada de capital privat en els esmentats aeroports catalans.

En el seu últim editorial, la fundació aposta per reformular la col·laboració pública-privada per garantir l'Estat del Benestar i algunes de les infraestructures que s'aguanten actualment amb l'ajuda de l'administració pública, com els aeroports de Girona, Reus i Alguaire.

Sostenen que l'harmonització i reformulació d'aquests conceptes serà la clau en molts àmbits, el que hauria d'implicar canvis legislatius importants, fins i tot amb efectes constitucionals, i un redimensionament de l'Estat i de les seves estructures politicoadministrativas.

"Cal instar els governs a replantejar-se segons què. I és que creure que determinades iniciatives només es poden sostenir amb grans injeccions de diners públics és un error", asseguren a l'article, arran de l'amenaça de Ryanair d'abandonar els aeroports catalans.