El regidor del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i número quatre a la llista a les eleccions municipals per Lloret de Mar Josep Cortés Rovira ha decidit abandonar la formació però, a la vegada, va entrar ahir al matí un escrit al registre de l'Ajuntament de Lloret, on reclama el seu ingrés al grup mixt de la corporació municipal, només un mes i mig després de les eleccions municipals.

Aquest fet suposa un revés per al grup socialista de Lloret de Mar liderat per Joan Bernat, que va aconseguir quatre regidors en les eleccions municipals del 22 de maig convertint-se així en la tercera força per darrera de CiU i Millor, i que ara automàticament, quan es doni el vist-i-plau a Cortés per passar al grup mixt, es quedarà amb només tres regidors.

El PSC de Lloret per la seva banda es va reunir ahir a la nit en comissió executiva del partit a Lloert de Mar i va decidir suspendre'l cautelarment de militància, ja que asseguren que no els va comunicar prèviament que volia passar al grup de no adscrits.

Aquest fet, a més, ha provocat que el PSC hagi demanat a la Federació a les comarques gironines que l'expulsin del partit així com també, que reclamin a Cortés que els retorni l'acta de regidor, ja que consideren que el PSC ha de tenir els regidors que els electors van escollir, és a dir, quatre.

Cal recordar que els socialistes estan a l'oposició a l'ajuntament de Lloret de Mar, que està governat pel grup de CiU, que té set edils, i un regidor d'ERC; malgrat això aquest ajuntament té un equip de govern en minoria de només 8 regidors i li'n mancarien tres més per a obtenir la majoria absoluta, que està en tenir 11 dels 21 edils d'aquesta corporació municipal.

Amb aquest nou panorama a l'Ajuntament, ara hi haurà una major fragmentació política i, per tant, a banda dels vuit edils de l'equip de govern liderat per l'alcalde Romà Codina; l'oposició estarà formada per: sis regidors del Millor, tres edils del PSC, dos regidors del PP, un edil d'ICV-EUiA i Josep Cortés com a regidor del grup mixt.

Així doncs a partir d'ara a l'hora de progressar els temes de govern, un dels papers decisius el pot tenir aquest regidor. En el supòsit que la decisió presa ahir el condueixi automàticament a un enfrontament amb els seus antics companys de formació podria ser que fes valdre el seu vot en el plenari per sumar forces amb el Partit Popular i sumar, d'aquesta manera, els tres regidors que manquen a l'equip de govern per aprovar els punts per majoria absoluta. Aquesta tan sols és una de les possibilitats aritmètiques que s'obriran si el canvi d'adscripció de Josep Cortés es fa efectiva en el proper plenari.

En tancar l'edició no va ser possible contactar amb el regidor de Lloret de Mar Josep Cortés.