Roses s'ha tornat a quedar aquest estiu sense la platja de la Punta perquè el nou govern ha decidit que ja no hi ha temps per refer-la. L'alcalde, Carles Pàramo, creu que no es poden posar les màquines a la sorra de les platges quan els banyistes ja l'estan gaudint. Per a propers anys s'espera actuar-hi abans i, a més, es treballa per trobar una solució definitiva a l'efecte del llevant en aquest punt del litoral. Pel que fa al projecte de remodelació del passeig a través del concurs d'idees, que també havia de preveure una solució per aquest tram, es descarta tirar-lo endavant.

Ens els darrers tres anys, només l'estiu passat es va refer la platja traslladant la sorra d'altres punts i dragant el fons marí per tal de recuperar el tram que els temporals s'emporten. Durant dos anys es va decidir no actuar-hi per veure'n l'evolució, i el 2010 es va acordar que es restauraria. Pocs mesos després, l'octubre del 2010, una forta llevantada tornava a a deixar uns cent metres de litoral sense sorra. L'aigura va arribar fins a dalt del passeig. Durant tot l'hivern s'ha mantingut així. Per aquest estiu, el projecte per a la remodelació va començar molt tard i fins fa poc encara estava exposició pública i, a més, s'hi van presentar al·legacions que s'havien de resoldre.

El nou equip de govern (CiU-PP) ha decidit que ara no és hora de refer la platja. "No posarem les màquines al mig dels banyistes, ens estimem més que no hi hagi aquest tros de platja però els que tinguin vuit dies de vacances que en puguin gaudir", diu Pàramo.

Respecte a la polèmica de refer o no la platja dels darrers anys, l'alcalde sosté que "hi ha un manament escrit, per llei, que obliga el port de Roses a restituir la platja" i que les competències són de Medi Ambient i la Generalitat. Ara bé, el que vol l'Ajuntament és treballar en les causes i trobar una solució definitiva per evitar l'efecte dels llevants sobre aquest sector.

El que descarten és el plantejament de l'anterior govern de buscar una platja sense sorra i fer-ho a través de la remodelació del passeig. L'Ajuntament va convocar un concurs d'idees per a l'execució de l'obra d'urbanització d'aquest tram del passeig, des de la Riera Ginjolers i la Riera de la Cuana. Havia d'incloure una proposta per aquest tram de platja. Pàramo ha explicat que el projecte guanyador no es pot executar perquè no se'ls va informar d'alguns requisits que s'havien de complir i ara el projecte és inviable. El que sí faran és pagar i atorgar els premis que eren econòmics.

La platja de la Punta, segons la informació municipal, és una platja urbana de 500 metres de sorra fina i aigües poc profundes. Durant l'estiu, si es refà la sorra, se situa des de l'espigó de la riera Ginjolers fins al nou port esportiu. Quan es va construir l'espigó del port es va agreujar l'efecte dels temporals de llevant.