El sindicat de treballadors d'ensenyament Ustec·STEs ha valorat el curs 2010-2011 i considera que, amb l'entrada del nou Govern, el sistema educatiu s'ha vist perjudicat per una sèrie de decisions com les "retallades" als centres educatius i l'aplicació de "normatives poc clares" que han de solucionar els propis centres.

En un comunicat, denuncien que aquestes determinacions es tradueixen en un empitjorament de les condicions laborals dels professors, que han vist augmentada la seva jornada laboral. Així mateix, creuen que serà difícil lluitar contra el fracàs escolar i la millora qualitativa en educació.

El sindicat també es mostra en contra que l'administració prioritzi l'atenció als centres privats en detriment de l'escola pública.

Un altre aspecte que Ustec·STEs ha considerat un "desgavell" ha estat el tema del calendari i de la sisena hora i s'han manifestat contraris al tractament que el Departament d'Ensenyament ha fet d'aquesta temàtica. Segons el sindicat, la Conselleria ha abocat tota la responsabilitat als centres educatius fugint de resoldre la problemàtica.

Ustec·STEs manté el seu posicionament que s'hauria d'haver eliminat la sisena hora a totes les escoles i que s'hauria d'haver destinat més personal educatiu a cobrir necessitats com són l'atenció a la diversitat i l'ajuda individual de l'alumne.