Els Mossos d'Esquadra intensificaran la vigilància policial i el patrullatge de proximitat a les principals zones turístiques de la costa i de la muntanya durant l'operació estiu, que va arrencar el passat divendres, 1 de juliol, i s'allargarà fins a finals del mes de setembre. Això significa per a la Regió Policial de Girona un increment de 174 efectius. La resta d'agents es repartiran a Tarragona (118) i Barcelona (162). En total, aquest estiu el Cos de Mossos d'Esquadra destinarà al voltant de 9.500 efectius policials.

La intenció d'aquest operatiu és reforçar la presència policial al carrer, agumentar la percepció de seguretat i potenciar l'atenció personal, ja sigui en les actuacions al carrer com en l'atenció personalitzada a les dependències policials. En l'operació estiu, hi participen unitats territorials de Seguretat Ciutadana, uniformades i de paisà, de l'Àrea de Recursos Operatius, de Trànsit i de Policia Administrativa i unitats especialitzades dels serveis centrals com tedax i serveis canins.

En conseqüència, els Mossos instal·laran temporalment o ampliaran l'horari d'atenció a diverses oficines de denúncies en punts estratègics des d'on es distribuiran consells de seguretat en diferents idiomes adreçats a turistes per evitar que siguin víctimes de delictes i alhora facilitar la presentació de denúncies. Algunes d'aquestes oficines són compartides amb Policies Locals i s'afegeixen a les ja existents que també reforçaran el nombre d'efectius per tal de millorar l'atenció policial.

S'activaran fins a 12 Oficines Mòbils d'Atenció al Ciutadà, que ?s'ubi?caran en punts i franges horàries de més presència de persones i incidència delictiva, com mercats, passeigs marítims, etc. En concret, s'instal·laran a les regions policials de Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona, Ponent, Metropolitana Nord i Sud.

Més control a les zones d'oci

Diversos Agents de la Unitat Central de Policia Administrativa ampliaran les inspeccions en municipis costaners de la Costa Brava per incrementar el control sobre la venda i consum de begudes alcohòliques que sovint comporten posteriors problemes d'ordre públic i trànsit.

En les zones turístiques, es reforçaran les mesures de seguretat en espectacles amb grans concentracions de persones. En el cas dels hotels, les accions previstes consistiran en informar els empresaris del sector per potenciar mesures de seguretat, distribuir consells de seguretat als usuaris i prevenir l'actuació dels delinqüents especialitzats.

Es potenciaran els controls de velocitat, d'alcoholèmia i de mesures de seguretat passiva en aquells punts i zones on hi hagi una ?afluència més gran de vehicles. S'ha de remarcar que la concentració de vehicles que ?circulen pel Corredor Mediterrani (AP7) activa un dispositiu específic que vetlla per les condicions de seguretat turismes que poden anar sobrecarregats o amb més ocupants dels autoritzats.