El ple de constitució del Consell Comarcal de la Selva va anar segons el guió previst i el convergent Robert Fauria es va convertir ahir en el nou president de l'ens comarcal per als propers quatre anys, càrrec que ja va ocupar del 2007 al 2009 fruit d'un pacte amb els socialistes. L'alcalde de Sant Hilari Sacalm va rebre suport del seu soci, Esquerra Republicana, en la investidura però també del seu exsoci durant els darrers vuit anys, el PSC. Un vot, el socialista, que va sorprendre, però el portaveu Martí Nogué va destacar que la valoració dels vuit anys amb CiU havia estat bona i que ara investien Fauria sense cap tipus de retret.

El nou president va ressaltar que és conscient que s'arrenca una etapa diferent a la viscuda en l'anterior mandat, que treballaran prioritzant les "polítiques d'ocupació" i que espera que l'ens segueixi sent protagonista i "lloc de trobada per alcaldes i regidoris electes alhora de discuitir temes". I el portaveu d'ERC Jordi Orobitg va dir que governaran amb "honestedat, honradesa i transparència" i que en crisi "cal canviar la forma de fer polítca".

La resta de grups que formen el Consell es van abstenir; des del grup d'Independents de la Selva, Joan Colomer va justificar l'abstenció dient que no sabien el programa del nou govern però va dir que el grup donarà suport al llarg del mandat en els temes que consideri. Per part d'ICV-EUiA Joan Salmerón va justificar l'abstenció perquè el partit "no formarà part del govern" però va afegir que quan Fauria va governar l'ens, s'hi "va treballar bé". El portaveu del PP Enric Martínez, per la seva banda, va ressaltar que cal esforçar-se en "la creació de llocs de treball i sortir de la crisi" i que faran "oposició constructiva". Finalment, el MILLOR, encapçalat per Marc Fuertes, va reclamar que "segueixi essent el Consell Comarcal de mes prestigi de la província".

El nou Consell està format per 33 consellers, que ahir van prendre possessió. En el govern n'hi ha 12 de CiU i sis d'ERC. Pel que fa al cartipàs de l'ens, que s'aprova la setmana vinent, es destaca que el gerent és l'exregidor de CiU de Blanes Joan Burjachs i els vicepresidents de CiU serien l'alcalde d'Hostalric Josep Antoni Frias il'edil de Lloret Josep Valls. Pel que fa als d'ERC, una de les dues vicepresidències, seria per l'edil de Lloret de Mar Jordi Orobitg.