El Govern de la Generalitat només ha tardat tres dies en fer públic el nom del futur responsable dels Serveis territorials del Departament de Salut a Girona: l'exalcalde de Blanes Josep Trias, qui rellevarà Joaquim Casanovas en el càrrec. Des de dimarts, Casanovas és el nou director gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS).

Josep Trias i Figueras, que és metge de professió, va ser l'alcalde de Blanes el mandat anterior (2007-2011), mentre que ara exer?ceix com a cap de l'oposició municipal al mateix Ajuntament selvatà.

Trias, nascut a Blanes el 1950, és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona i diplomat en Geriatria i Direcció Gerencial Hospitalària. En aquests moments, és director de gestió dels Centres Sociosanitaris i Socials de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

El nomenament del nou director gerent de l'ICS, Joaquim Casanovas, ha cobert el buit deixat per Enric Argelagués, que va dimitir del càrrec fa un mes, en plena polèmica per les retallades en el pressupost de la Generalitat en Salut.

Casanovas va ser director territorial d'aquest Departament a Girona en dues etapes, la primera entre els anys 2000 i 2004 i la segona el febrer passat fins dimarts.

Excedència per fer d'alcalde

El seu substitut en el càrrec, Josep Trias, tot just feia un mes que s'havia reincorporar al seu lloc de treball com a metge i gestor a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva; una tasca que va deixar per acollir-se a una excedència i dedicar-se a l'alcaldia blanenca. La notícia del seu retorn a la Corporació va anar acompanyada de la difusió del seu sou, quantificat en més de 70.000 euros bruts anuals.