Banyoles ha començat a preparar l'estany perquè reuneixi les condicions necessàries perquè s'hi pugui disputar la Copa d'Europa de Triatló, que es realitzarà el diumenge 31 de juliol. L'adequació consta de dues fases, la primera de les quals consisteix a modificar el circuit de regates de rem i piragüisme per tal d'habilitar el tram on es durà a terme la prova de natació.

Per tal que l'espai s'ajusti a les necessitats de la competició esportiva, en una segona fase ?d'actuació està previst col·locar boies noves per delimitar el circuit i una plataforma flotant, des de la qual es donarà el tret de sortida a les proves i per on els triatletes hauran de passar en les dues voltes en què consistirà el segment de natació.

La Copa d'Europa de Triatló es disputarà el 31 de juliol a la capital del Pla de l'Estany, emmarcat en la categoria Premium -la més alta de les copes d'Europa- i repartirà 25.000 euros en premis entre els seus participants.

Per al dissabte anterior a la prova, 30 de juliol, s'ha programat una triatló popular en modalitat d'esprint oberta a totes aquelles persones que desitgin iniciar-se en la pràctica de l'esport; així com també es durà a terme un triatló classificatori per al Campionat d'Espanya de triatló. Durant tot el cap de setmana, l'organització espera una assistència de més de 1.000 atletes a Banyoles.

La Copa d'Europa de Triatló es va presentar a Banyoles el març passat, en un acte celebrat a la biblioteca de l'ajuntament.