La jornada solidària "Mulla't per l'esclerosi múltiple" va mobilitzar ahir, a la demarcació de Girona, centenars de persones en 112 piscines i platges que van ser solidàries amb les persones afectades per aquesta malaltia del sistema nerviós i que afecta la mielina, substància que facilita els impulsos nerviosos. Enguany, la piscina de La Devesa de Girona, que és la referència a la demarcació en aquesta activitat solidària, va comptar amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, la cap de l'oposició, Pia Bosch, i la diputada i exconsellera de Salut, Marina Geli. Els tres polítics van participar activament en l'intent de batre el rècord de persones que es tiren, simultàniament, a la piscina per una raó solidària. En aquesta acció, bona part dels banyistes també van mullar-se per aquesta causa.

Els tres polítics (Puigdemont anava acompanyat de diversos regidors) van arribar minuts abans de les dotze del migdia i, després de saludar l'organització, es van tanar a posar la roba de bany. La presència dels polítics a la zona no va passar desapercebuda a les desenes d'usuaris de la instal.lació municipal que sufocaven, amb una activitat lúdica, la calor d'un diumenge d'estiu. Si Pia Bosch va ser la primera a estar a punt per la remullada, l'alcalde Puigdemont gairebé es va fer pregar per situar-se al voral del vas de la piscina (parlava amb diferents persones). Alhora, els usuaris es van situar a la resta del perímetre esperant sentir el senyal per tirar-se l'aigua. Dels tres polítics, Pia Bosch és la que va tenir més iniciativa i va ser la primera a introduir-se dins l'aigua. Tots van restar en remull durant una estona. L'organització els va donar les gràcies per l'assistència.

Hospital de dia

Abans de l'inici de l'acte, Maria José Muñoz, coordinadora de la jornada a Girona, explicava que la situació "ideal" seria que cada comarca tingués un hospital de dia argumentat per la variable de la proximitat pel pacient. En aquests moments, l'únic que hi ha a la demarcació està situat a Santa Caterina (Salt). L'esclerosi múltiple, de la qual no es coneixen les causes ni té curació, limita significativament la vida quotidiana dels afectats. La malaltia, que ni es hereditària ni es transmet per contagi, "no afecta tothom per igual i l'especialista adequa el tractament a cada cas", va dir. Afecta més dones que ?homes i el formigueig a les mans i la visió doble són alguns "símptomes típics". "Mulla't per l'esclerosi múltiple" ja ha complert 18 anys.