La policia espanyola ha desarticulat un grup organitzat que cultivava marihuana i la distribuïa als Països Baixos des d'un mas a l'Alt Empordà. La banda tenia una veritable plantació als baixos d'una casa pairal de Vilamalla, on havien habilitat un hivernacle. Quan els agents van entrar a la casa, hi van trobar gairebé 900 plantes de cànnabis. A més, també van interceptar una furgoneta al polígon del Pont del Príncep on, en un doble fons, hi havia amagades 800 plantes més. La investigació, que s'ha portat a terme sota un estricte secret de sumari, ha permès detenir els cervells del grup, quatre holandesos i un espanyol.

La investigació s'ha portat a terme per part dels agents del cos estatal de les comissaries de Girona i Figueres. Tot i que els agents van poder detenir la banda a finals de maig, fins ara no han transcendit els detalls de l'operació perquè tot el cas s'ha portat a terme sota un estricte secret de sumari.

El gruix de les detencions es van portar a terme en una mateixa tarda. El dia 25 de maig, la policia estatal va interceptar una furgoneta al polígon Pont del Príncep de Vilamalla. Al vehicle hi anaven dos holandesos i un espanyol i, quan els agents van registrar el vehicle, van descobrir 803 plantes de cànnabis amagades en un doble fons de la furgoneta.

Poca estona després, la policia va fer una entrada i registre en una masia de Vilamalla. Als baixos de la casa, els agents hi van descobrir una veritable plantació de marihuana. En total, van comissar 897 plantes de cànnabis, que el grup cultivava a l'indret. La banda havia habilitat aquesta part de la casa amb sistemes d'il·luminació, ventilació i assecatge per obtenir la marihuana.

En aquesta masia, els agents van detenir un quart integrant del grup, un home holandès. A més, la investigació també ha permès relacionar la banda amb una altra detenció que es va fer el 16 de febrer passat a la Jonquera.

En aquest cas, els agents van detenir un holandès -també integrant del grup- que intentava creuar la frontera amb una furgoneta carregada de droga. A l'interior del vehicle, la policia estatal hi va trobat nou sacs de plàstic, degudament precintats, que contenien 24,150 quilos de cànnabis amb destí als Països Baixos.