La Conselleria d'Ensenyament ha concretat que eliminarà la sisena hora en aproximadament el 75% de les escoles, i que únicament la mantindrà a 420 escoles on "cal", segons va assegurar ahir el portaveu del PP, Enric Millo, qui va presumir d'haver arrencat aquest compromís al Govern al llarg d'aquest cap de setmana a partir de l'acord per facilitar l'aprovació dels comptes del 2011. Segons va informar el portaveu popular, a les comarques de Girona es mantindrà la sisena hora a 24 escoles de primària i a 7 Zones d'Escolarització Rural (ZER).

En una roda de premsa celebrada ahir, el portaveu popular va explicar que l'acord signat amb el Govern de CiU, a més de mantenir la sisena hora a 420 escoles, garantirà també per al pròxim curs que la resta de centres escolars puguin demanar la docència "per a grups reduïts o alumnes particularitzats" si així ho consideren oportú.

El document que posa negre sobre blanc l'acord entre el Govern i els populars detalla la distribució territorial de les escoles situades en contextos socialment desafavorits: 36 escoles a Barcelona ciutat; 38 més en la seva comarca i una Zona Escolar Rural (ZER); 11 escoles i un institut-escola al Baix Llobregat; 10 al Maresme-Vallès Oriental; 19 a la Catalunya Central en manté; 24 a Girona 24 i a 7 ZER; 18 escoles a Lleida i a 12 ZER; 18 a Tarragona i 12 ZER, i 2 escoles i 12 ZER a les Terres de l'Ebre.

El pacte també fixa la "prioritat absoluta en la lluita contra el fracàs escolar" que es concreta en abordar la millora de resultats acadèmics a través de l'esforç individual, destinant com a mínim 9 milions d'euros per a un pla de xoc i digitalització de les aules, i implantant la detenció precoç dels trastorns de l'aprenentatge, entre d'altres mesures.

Enric Millo va presumir que els populars han aconseguit aquest compromís concret del Govern de la Generalitat, que fins ara només havia fet "afirmacions d'una gran ambigüitat" sobre aquesta qüestió.

Finalment, Enric Millo va explicar que l'acord també conté el compromís d'elaborar "una avaluació de l'impacte acadèmic de la sisena hora en aquells centres on s'ha mantingut" en acabar el curs 2011-2012.