L'equip de govern de Castell-Platja d'Aro (CiU i PP) va donar compte en el ple d'ahir de la creació d'un nou òrgan, el Consell de Govern, del qual en formen part els nou edils de l'executiu. El naixament d'aquest òrgan, va explicar l'alcalde Joan Giraut, respon al fet que un dels edils de CiU, David Prohias, no pot rebre la dedicació parcial que li havia estat assignada perquè podria entrar en conflicte amb la seva feina de professor de primària (Ensenyament podria reduir-li la jornada). Com que Prohias no és tinent d'alcade, no pot cobrar de les assistències a les Juntes de Govern, de manera que s'ha creat el Consell de Govern (on poden assistir i cobrar tots els regidors de l'executiu i que ja existeix, per exemple, a Sant Feliu de Guíxols) perquè Prohias tingui una retribució com a edil amb delegacions. De fet, segons va manifestar la portaveu socialista Dolors Padilla, és una mesura "justa" ja que si no, Prohias cobraria el mateix que un regidor de l'oposoció sense responsabilitats.

Prohias (regidor de Cultura i Ensenyament) tenia una dedicació parcial de 1.235 euros al mes. Giraut va manifestar que va revocar aquest acord perquè aquesta dedicació parcial pot ser incompatible amb l'exercici de la professió de Prohias com a professor. El batlle va afegir que "és una situació en què hi ha diferents criteris" i aquesta possible incompatibilitat podia fer que Ensanyament ?l'obligués a renunciar a part de la jornada laboral com a mestre per tenir la dedicació parcial a l'Ajuntament. Una situació que l'oposició ja va advertir en el ple del cartipàs.

Així, va seguir Giraut, per evitar qualsevol problema posterior, van prendre l'acord que Prohias no tingués cap dedicació. Aquest fet provocava que el regidor, malgrat tenir responsabilitats de govern, tingués la mateixa retribució per assistències que un de l'oposició (plens i comissions) ja que no podia cobrar de les juntes de govern en no ser tinent d'alcalde. Segons l'alcalde, això podria ser "un greuge comparatiu" per respecte a la resta del govern de manera que va decidir crear el Consell, en què els nou edils del govern hi poden assistir i cobrar. En tot cas, Giraut va precisar que els tinents d'alcalde ja no cobraran per assistir a les juntes de govern, un import de 185 euros per assistència que es trasllada al Consell (no la cobraran les tres dedicacions parcials que hi ha).

L'oposició veu bé la solució, si bé Padilla va detallar que Giraut ho podria haver fet més fàcil donant a Prohias una de les tinences d'Alcaldia i la dedicació a algú que no li suposés cap problema.