Els primers diners que disposi el Departament de Salut aniran a mantenir l'actual Hospital Josep Trueta de Girona i no serviran per fer el projecte de la nova instal·lació, segons va assegurar ahir el conseller de la Generalitat, Boi Ruiz, en declaracions a la Cadena Ser. Ruiz va afirmar que l'actual hospital de Girona necessita reparacions "perquè no caigui", mentre no es pugui tirar endavant el nou centre, el qual considera que s'hauria de realitzar tot i que ara no es pot ni plantejar. A més, el conseller va assegurar que la Generalitat necessitarà que una altra administració hi posi diners per poder engegar el projecte.

El conseller té clar que aquest hospital i d'altres de l'ICS s'haurien de fer nous

, però ara mateix no es pot ni plantejar, segons va afirmar a la ràdio. Ruiz va assegurar, a més, que el projecte de l'anterior Govern no era "possibilista", perquè darrere no disposava dels recursos econòmics necessaris per tirar-lo endavant. I, per això, va destacar que els primers diners de què disposi el Departament de Salut aniran per mantenir l'actual hospital i no per destinar-los a la construcció del projecte del nou edifici.

"L'antic Trueta a 6 o 7 anys no el podríem mantenir en aquestes condicions, per tant, si arribessin diners abans haurem de prioritzar mantenir el Trueta que iniciar les obres del nou, amb un criteri de racionalitat"

, va afirmar Ruiz. "Jo crec que el debat estar a veure quan aconseguirem una normalitat econòmica que ens permeti garantir que podem fer aquesta obra amb el finançament adient i que algú ens ajudi", va afegir el conseller. Així doncs, Ruiz creu que la Generalitat requerirà l'ajuda d'altres administracions.

Segons els períodes que estableix el mateix conseller, el projecte trigarà uns set anys entre encarregar-se i construir-lo, tot i que ara mateix ni es planteja el projecte ni es dóna per bo d'avantprojecte de l'anterior Govern. A més, el departament de Salut ja no descarta que quan es faci el nou es construeixi en el mateix lloc on és l'actual, després d'aconseguir el compromís de l'Estat perquè li traspassi la titularitat del sòl, que era de la Seguretat Social. Ruiz, però, va assegurar que encara tenen dubtes al respecte pels accessos a l'autopista i el problema que representa un equipament sanitari d'aquestes característiques en una zona de rius.