La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha demanat al professorat que "transmeti a les famílies la confiança en el sistema d'ensenyament per aconseguir la complicitat centres-famílies-administració".

"Els nostres alumnes i les nostres famílies han de saber que tenen la millor escola pública que poden tenir i que aquesta escola és cada vegada millor", ha assenyalat Rigau. La consellera ha advertit que "qualsevol imatge que pugui deteriorar el prestigi de l'escola pública només pot decapitar la confiança que ens han dipositat les famílies" i, per això, ha demanat trobar una "manera de dialogar" que "no espatlli la imatge de la nostra escola".

La consellera va fer aquesta crida en l'acte de final del curs 2010-2011, celebrat ahir a Barcelona, que va reunir uns 400 directors i exdirectors d'escoles i instituts de batxillerat públics barcelonins a l'escola Collaso i Gil de la capital catalana.

La consellera d'Ensenyament va destacar que l'escola, que a Catalunya és pública en un 70 %, "està fent la tasca de fondre diferents grups ètnics en un sol poble" i va considerar que "quan ho puguem mirar amb distància n'estarem satisfets".

La titular del Departament va lloar la tasca del professorat i va afirmar que "som militants de l'educació, persones que creiem en l'escola". Per Rigau, els que creuen en l'educació "creiem en l'esperança, un fet que en temps de crisi ha de permetre repensar el futur".

Irene Rigau va assegurar que "l'educador, de per si, representa una aposta per al futur", però també va demanar replantejar alguns prejudicis per tal de poder incorporar una nova visió. En aquest punt, la consellera va afirmar que "l'escola pública fon diferents grups ètnics en un sol poble", un fet pel qual "quan ho puguem mirar amb certa distància quedarem admirats i orgullosos de la feina feta"; l'exemple més evident, segons Rigau, és "com vàrem catalanitzar el sistema educatiu".