Episodis com el crim de Lloret -un adolescent de 15 anys va morir per apunyalament a l'Hospital de Blanes després de ser agredit als carrers de Lloret durant una batussa- només es podrien evitar "posant policies a cada cantonada, i això és impossible". Així va tancar el debat sobre la possible inevitabilitat del crim el comissari de la regió policial de Girona dels Mossos d'Esquadra, Joaquim Belenguer, que se suma d'aquesta manera al missatge tranquil·litzador de l'alcalde del municipi, Romà Codina (CiU). "Aquest és un exemple magnífic de com n'és d'important que la policia treballi per retirar de la circulació les armes blanques", va indicar Belenguer durant la presentació del balanç d'un operatiu policial contra el tràfic de drogues i la seguretat viària.

La investigació sobre el succés que va suposar la mort de l'adolescent A.M., fill de pares britànics però veí del municipi, està encara sota secret de sumari i de moment no s'han efectuat detencions. Els Mossos d'Esquadra busquen tres nois d'origen estranger que, segons han explicat joves amics d'A.M., s'estaven esbatussant amb ells al carrer Torrentó. El jove mort va passar pel carrer per tornar a casa seva i es va trobar el conflicte. Com que coneixia els nois involucrats s'hi va posat enmig i va rebre una empenta, que el va encastar contra la paret, i una ganivetada al tòrax.

Els amics del jove, nois de la seva edat, i els presumptes agressors, joves més grans, van marxar corrents i va ser el personal d'un hotel proper els qui van avisar que hi havia un noi ferit a terra. El SEM el va trobar viu però moria a l'hospital de Blanes cap a les sis del matí.

Protesta dels joves

Els amics del noi mort, la majoria adolescents companys d'escola, van concentrar-se ahir davant el tanatori de Lloret de Mar per fer sentir la seva repulsa davant els fets que van provocar la mort al vailet. Els nois també es van manifestar dilluns a la tarda demanant més policia als carrers ja que consideren que els agents vetllen massa pels turistes i poc per ells.