Tossa de Mar tindrà un nou hotel amb encant a pocs metres de les muralles, en concret es rehabilitaran dos edificis del sector de Sa Roqueta per fer-hi l'equipament, de tres estrelles. L'Ajuntament de Tossa en junta de govern local, ha atorgat la llicència municipal perquè es rehabilitin dos edificis del carrer Roqueta amb l'objectiu que es converteixin en aquesta establiment hoteler.

Els edificis que es rehabilitaran estan ancorats al barri de Sa Roqueta, el barri dels pescadors de Tossa, que està situat fora muralles i que conserva tot el sabor d'un poble mariner que també es vincula amb el camp. Just davant del futur hotel es troba la masia de Can Ganga. La propietària dels edificis, Sophia Maria Hanssen, creu amb les possibilitats d'aquest barri si les actuacions es dirigeixen cap a un turisme de qualitat que "sàpiga apreciar l'encant dels carrers recargolats, amb racons enjardinats i que conservin les traces del pas del temps".

En aquest sentit, l'objectiu que té Hanssen és dedicar els edificis a un hotel de poques habitacions i que la seva qualitat no depengui tant del nombre de estrelles, sinó de la forma respectuosa amb l'arquitectura, amb un servei de qualitat per als clients i adequat a l'ambient que "ha de tenir un barri tan encantador com aquest".

Jardí per al relax dels clients

El nou hotel disposarà de set habitacions, dues recepcions, tres terrasses, lounge, cafeteria, celler-bar, sala de lectura, aparcament propi per als clients i un jardí que farà les delícies dels clients. Precisament, s'utilitzarà el jardí per relacionar els dos edificis i crear un espai tranquil, desconnectat del carrer, per afavorir el relax dels clients. Entre els serveis de l'equipament, hi haurà climatització, televisó, servei d'esmorzars, servei de bar, informació turística i caixa forta.

Pel que fa a la rehabilitació, es destaca que la façana es deixarà tal com està per preservar la imatge que es té de l'immoble i conservar la seva tipologia, color i composició dins del carrer.

D'aquesta manera, es recuperarà aquest indret tossenc condicionant les façanes i edificacions existents i rehabilitant el seu interior. Com que la normativa ho permet, en una part de l'edifici s'aixecarà una planta més, però es farà amb els mateixos elements de pedra de l'edifici actual.

Per la seva banda, des del consistori, el regidor d'Urbanisme de Tossa, Francesc Nadal, afirma que "és d'agrair que en temps de crisi hi hagi persones que apostin per Tossa i el seu desenvolupament sostenible" I afegeix que el nou establiment "revitalitzarà aquesta part de la vila i contribuirà a la recuperació i millora de l'activitat econòmica i turística de la població". La rehabilitació d'aquests dos edificis del sector de Sa Roqueta té un pressupost de 386.186 euros.