L'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, ha encarregat un informe a la policia local per conèixer en quins punts seria bo instal·lar càmeres de seguretat per tenir controlada la via pública, especialment les zones d'oci i comercials. Actualment, ja hi ha nou càmeres instal·lades però l'alcalde considera "prioritari" ampliar-ne el nombre per reduir la sensació d'inseguretat. Codina vol que les càmeres estiguin posades l'estiu vinent ja que vol fer de la seguretat una prioritat del seu mandat. De gener a maig, els delictes i faltes s'han reduït un 12% respecte el 2010. Malgrat tot, Codina ha demanat més Mossos per afrontar l'estiu, quan Lloret arriba a acollir diàriament 150.000 persones.

Una setmana després del tràgic succés que li va costar la vida a un jove de 15 anys, la sensació d'inseguretat ha revifat entre els veïns i comerciants de Lloret de Mar. "Aquesta situació ha generat intranquil·litat i malestar, jo no diria que generi inseguretat sinó més aviat una sensació de desànim i angoixa", ha reconegut l'alcalde.

Per garantir que els ciutadans se sentin segurs, Codina vol ampliar el nombre de càmeres de seguretat que hi ha als carrers. L'hivern passat es van instal·lar les primeres nou càmeres que controlen, entre d'altres, el passeig Marítim i també l'avinguda Just Marlès, que concentra la major part de l'oci nocturn del municipi costaner.

Amb la posada en marxa de la central de trànsit, s'ha estès la xarxa de fibra òptica a tot el municipi, el que permet instal·lar més càmeres i connectar-les al mateix sistema. Per això, l'alcalde ha encarregat un estudi a la policia local per tal de conèixer en quins punts es podrien posar més càmeres.

La prioritat, segons Codina, és tenir controlades les zones d'oci nocturn però també els carrers i places comercials per evitar furts. "La meva voluntat és, a part de fer totes les infraestructures que puguem, invertir en seguretat perquè serà un pas important per reduir el problemes d'ordre públic i inseguretat que tenim", ha justificat Codina.

L'alcalde preveu que l'informe estigui enllestit el setembre o octubre per tal de començar a pressupostar la instal·lació de les càmeres i destinar-hi una partida en el pressupost de l'any que ve. "Serà una prioritat per a nosaltres", ha dit.

Menys delictes i faltes

Segons dades de la policia, durant els cinc primers mesos de l'any els delictes i faltes a Lloret han disminuït un 12%, passat dels 1.796 de 2010 als 1.587 d'aquest any. Codina ha remarcat que aquests resultats només s'aconsegueixen augmentant la presència policial.

La plantilla de la policia local és de 100 efectius que, durant l'estiu, no marxen de vacances i fan hores extres per poder atendre les necessitats d'un municipi que quadruplica població i arriba a acollir 150.000 persones diàries.

Calen més Mossos a l'estiu

L'alcalde ha explicat que, malgrat que el Departament d'Interior destina més efectius a les poblacions costaneres durant l'estiu, no en fan prou. "Ens diuen que hi ha 175 efectius per Lloret, Blanes i Tossa però en necessitem més", ha manifestat. Per això, Lloret ha demanat al Govern que destini més agents al municipi durant les sis setmanes que queden d'estiu per poder garantir la seguretat al municipi que més turistes concentra de la Costa Brava.

Per la seva banda, fonts del Departament d'Interior han explicat a l'ACN que "estan estudiant" la petició de l'alcalde i han destacat la tasca que s'està fent per millorar la coordinació entre els diferents cossos policials per tal de ser, alhora, més eficients i ràpids en la resposta.

Lloret de Mar té més de 30.000 places hoteleres i 8.000 places en apartaments turístics. El 2010, va tancar amb una mitjana d'ocupació anual del 75% i amb una mitja de pernoctacions de 5 nits.