Lloret de Mar no tindrà aquest estiu el cicle de cinema a la fresca, organitzat pel cineclub Adler, després de set anys de projeccions de pel·lícules llatinoamericanes per discrepàncies amb l'Ajuntament, segons recull Nova Ràdio Lloret. Fins aquest any, l'Ajuntament, cada estiu, havia finançat tres projeccions, amb partides de les regidories de Cultura, Festes i Benestar i Família o Turisme. Aquest cop, però, segons el president de l'entitat, Joan Moret, el consistori només volia fer-se càrrec de dues pel·lícules. "Són molts anys intentant treballar per complir uns objectius i veure que tot són obstacles i que sembla que algú hagi declarat la guerra. Jo no estic en ?guer?ra.

Jo vinc aquí a treballar pel poble i el que estic demanant senzillament és un espai on poder fer cinema", va afirmar Moret a la ràdio municipal, i va afegir que davant l'actitud de l'Ajuntament, va decidir suspendre el cicle. Moret va recordar que des que s'ha constituït el nou Ajuntament cap membre de l'equip de govern s'ha posat en contacte amb ell per solucionar-ho.

Per part seva, la regidora de Festes i Cultura, Ester Olivé, ho va negar i va explicar que des de la seva àrea a principis de juny van contactar amb el cineclub per confirmar que finançarien les dues projeccions. L'única cosa que van demanar a Moret és que contactés ell mateix amb el departament, però Moret s'hi va negar i va decidir suspendre el cicle. La regidora va deixar clar que ells han tingut les portes obertes en tot moment.

Per altra banda, el grup d'ICV va emetre un comunicat criticant la manca de voluntat del govern municipal. "La projecció de cada pel·lícula d'aquest cicle costa uns mil euros i l'excusa que dóna l'Ajuntament per no subvencionar-lo és que no hi ha diners, però hem de recordar que sí que n'hi havia per publicar un opuscle panfletari sobre urbanisme a la precampanya que ens va costar als lloretencs i lloretenques 9.000 euros", assegura ICV en el comunicat.