L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro realitza des del passat 17 juny els treballs de manteniment de les franges de 25 metres de protecció davant possibles incendis forestals a 13 urbanitzacions i altres zones del municipi sense continuïtat amb la trama urbana. Concretament, es tracta de les urbanitzacions Mas Ros, Mont d'Aro-Los Pinos, Xicu Moner, Les Suredes, Puig Romaní, Cim d'Aro, Mas Nou-Mas Semí, Can Manel, i Vilar d'Aro, que són les nou incloses en el plànol de delimitació aprovat pel consistori el febrer de 2004. Complementàriament, segons han informat fonts municipals, malgrat no estar-hi incloses, també s'han realitzat treballs d'obertures de franges de protecció a altres zones urbanes en contacte directe amb massa forestal: Politur, Urbanització Dalmau, La Gramoia del Puig i Castell d'Aro.

Per executar els treballs en els 13 punts, el consistori rep una subvenció del 60% del cost dels treballs del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i el 40% restant es repercuteix sobre els propietaris de les urbanitzacions sense continuïtat en trama urbana. Així, en les quatre darreres (Politur, Urbanització Dalmau, La Gramoia del Puig, i Castell d'Aro), en tenir continuïtat en trama urbana, és l'Ajuntament qui assumeix el 40% de la despesa final. Del total de 60,03 hectàrees d'actuació prevista, ja s'han executat els treballs en prop de 43, i la resta finalitzaran abans del proper 10 d'agost.

En tots aquests espais s'obre una franja de 25 metres, que envolta les urbanitzacions, tallant tot el sotabosc i arbres per tal d'evitar la continuïtat vegetal tant horitzontal (entre capçades) com vertical (entre arbustos i arbres). Aquests treballs es van realitzar per primera vegada l'any 2007, i l'any 2009 se'n va fer un primer manteniment perimetral que ara s'actualitza.