La vaga que ahir i avui havien de realitzar els treballadors dels aparcaments públics de Lloret de Mar en protesta pels acomiadaments de l'empresa que els gestiona, Barna Porters S.L., es va suspendre després que en la darrera assemblea no hi hagués prou suport. Segons ha explicat el responsable sindical de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO, Josep Expósito, la majoria dels empleats es van fer enrere després que divendres fos acomiadat un altre treballador. Es tracta del cinquè empleat acomiadat, segons Expósito, i considera que es tracta d'una nova mesura de pressió de l'empresa per evitar la vaga posant la por al cos dels altres treballadors que podrien tenir el mateix camí.

Expósito ha explicat que en una assemblea prèvia els treballadors dels aparcaments municipals de superfície i subterranis que la citada empresa gestiona a Lloret van decidir per unanimitat fer vaga. Volien denunciar que l'empresa "s'aprofita de la precarietat del sector per amenaçar-los amb l'acomiadament si no renuncien per escrit al conveni en vigor, acceptant, d'entrada, una disminució de 150 euros mensuals que representa una reducció del 15% en el salari". Expósito ha volgut recalcar que si el sou actual és de 930 nets al més, una disminució de 150 és molt significativa.

Aleshores, apuntava CCOO, dels 22 treballadors, quatre ja havien estat acomiadats. No obstant això, Expósito ha apuntat que el divendres en van acomiadar un altre, situació que va motivar que en la darrera assemblea, la vaga només fos secundada per sis treballadors. El sindicalista, però, ha manifestat que el sindicat prendrà les mesures legals perquè l'empresa respecti el conveni dels treballadors i reincorpori els acomiadats.

Finalment, el representant de CCOO també ha expressat la seva queixa perquè l'empresa ha actuat amb la connivència de l'equip de govern, que no ha fet res perquè es respectés el pacte de subrogació dels treballadors.