Tossa de Mar té una església situada en el cim de la vila emmurallada i per la seva acústica fa uns anys es va restaurar així com consolidar perquè amençava de ruïna. L'església de Sant Vicenç es va preparar el 2005 per convertir-se en un auditori per a unes 300 persones i ara, el nou govern del TU i PSC ha decidit potenciar-ho i recuperar aquest projecte.

Fruit d'això, ha nascut el I Festival de Música de l'Església de la Vila Vella, que gràcies a l'esponsorització privada, farà reviure als tossencs les actuacions que s'hi havien realitzat en últimes dècades amb noms com Lluís Llach o Joan Manuel Serrat. En concret, el dissabte 13 d'agost a partir de les 10 de la nit obrirà el cicle l'Orquestra de Cambra de l'Empordà.

Aquest és un primer tast d'aquest festival que s'allargarà durant l'estiu i que també tindrà una actuació de la cantautora Mayte Martín així com també, una projecció del documental d'Isaki Lacuesta dedicat a Ava Gardrner, que emet un homenatge als tossencs que van viure el rodatge de Pandora i l'holandès errant.

L'auditori, pas a pas

Aquesta església s'anirà adaptant amb els anys com a auditori. Segons la regidora de Cultura Pilar Mundet (PSC) cal apostar pel turisme cultural però l'execució per adaptar definitivament l'església en auditori es durà a terme en els propers anys, quan les convocatòries de les diferents administracions i la millora de la situació econòmica ho permetin.

Per tot això, la regidora assegura que de moment s'impulsa el festival amb "recuros propis i la col·laboració dels empresaris vinculats amb l'activitat econòmica de Tossa". I llavors, afegeix, es començarà "pel més bàsic com condicionar l'espai, llogar els serveis i equips necessaris, muntar una infraestructura mínima". Finalment, l'edil de Cultura agraeix la "comprensió d'orquestres, grups i cantants, conscients de les dificultats d'arrencar un festival en aquests moments, ha facilitat la seva organització".

En un futur, l'equip de govern de Tossa de Mar espera que es consolidi el festival i sigui rendible econòmicament i afegeix en un comunicat, que aquest any però, l'objectiu és cobrir despeses. El festival tindrà preus majoritàriament populars i un preu especial per als alumnes de les Escoles de Música i per als menors.