Els ajuntaments de Blanes, Tossa i Lloret de Mar, afectats per l'ERO temporal a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, reclamen que es mantinguin els més serveis possibles a l'Hospital Comarcal de Blanes. Cal tenir en compte que aquesta localitat i Lloret són la tercera i quarta ciutat més importants de la demarcació de Girona, sumant més de 80.000 habitants que s'hauran de desplaçar fins a Calella per a serveis que ara tenien a Blanes. La localitat del Maresme té uns 18.700 habitants i el seu hospital atén a banda de les tres de la Selva marítima, a d'altres localitats com són Tordera, Arenys, Malgrat de Mar, entre d'altres.

Els alcaldes de les tres localitats de la Selva Marítima asseguren que per ara els manca informació sobre com afectarà realment aquesta retallada de serveis a l'hospital blanenc però tots tres esperen que ens propers dies els responsables de la Corporació de Salut els informin sobre els detalls. Tot i això, hi ha serveis que ja es coneix que desapareixeran de Blanes com és el d'obstretrícia i que suposarà que les dones embarasades d'aquestes tres localitats de la Selva marítima hagin d'anar a parir fins a l'hospital de Calella.

L'ERO es presenta dilluns

L'ERO temporal de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva es presentarà dilluns i el comitè d'empresa, segons ACN, va rebre ahir la citació oficial de la direcció a última hora del matí a una reunió dilluns a les 9 hores del matí a Calella. L' ERO pot afectar uns 800 treballadors dels 1.500 que té la Coporació segons fonts sindicals i per això es preparen un seguit de mobilitzacions, com una manifestació que s'espera multitudinària el dissabte de la setmana que ve.

Aquesta retallada també pot suposar canvis a d'altres centres de salut que gestiona aquesta empresa com són els CAP de Tossa de Mar i Lloret. Tot i això, fins a l'octubre almenys al CAP de Tossa, va assegurar l'alcaldessa Gisela Saladich, se'ls ha informat que "tot continua igual" i per tant, no s'hi aplica cap reordenació dels serveis.

«Que marxin pocs serveis»

Des de l'Ajuntament de Blanes, l'alcalde Josep Marigó (PSC) destaca la falta d'informació en aquests moments sobre l'afectació real pels seus ciutadans, però assegura que tindrà en breu una reunió amb la direcció de l'hospital de Blanes i llavors, "podré valorar justament tot el tema de la mobilitat", que implicarà que els blanencs hagin d'anar fins a Calella.

Tot i això, el batlle reclama que si hi ha "d'haver reajustaments que siguin equitatius" entre els dos centres hospitalaris i sobretot, ressalta que "afecti com menys millor les persones". I finalment, Marigó recorda que haver-se de traslladar fins a Calella és un fet habitual pels habitants de la Selva marítima i posa d'exemple que "hi ha temes com són les intervencions de cirurgia major ambulatòria, que cada cop són més i que es fa en un un dia, de moment es concentren a Blanes i des d'un altre poble també hauran de venir fins aquí per fer-les".

A Tossa de Mar, l'alcaldessa recorda que el seu municipi és el més allunyat dels hospitals i que si en aquests moments per a la gent "que et tanquin serveis de l'hospital de referència que tens més a prop és un problema i anar fins a Calella amb les comunicacions que tenim ja ens costa uns diners i fer quilòmetres, però ara suposarà una despesa més alta pels ciutadans". Saladich també remarca que el seu és el municipi amb més males comunicacions per anar als hospitals i la retallada els complicarà més les coses.

Des de Lloret de Mar, fons municipals van assegurar ahir que l'alcalde Romà Codina (CiU) s'entrevistarà en breu amb els sindicats i que reclama que es garanteixi un bon servei de salut per als ciutadans malgrat l'ERO temporal.