El regidor de Serveis i Mobilitat de l'Ajuntament de Platja d'Aro, Antoni Botellé, va denunciar ahir que durant l'any 2010 es va registrar un creixement del 10% dels expedients oberts per consumir alcohol a la via pública. Concretament, la xifra ascendeix fins a 500, i els expedientats s'enfronten a multes que van des de 150 fins als 1.000 euros.

El regidor va recordar que a Platja d'Aro està prohibit beure al carrer, una mesura que també evita les reunions multitudinàries de gent i, per tant, el soroll. De fet, va assegurar que d'acord amb l'ordenança municipal estan incrementant la pressió sobre les persones que fan "botellons".

Les queixes per soroll a la via pública a la nit també han crescut, i en algunes zones s'han arribat a multiplicar per deu, tot i que en general ho han fet per tres. El secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, va assenyalar com a culpable la llei antitabac perquè ha obligat els clients a sortir a fumar fora i, sobretot a l'estiu, amb el bon temps, acaben havent-hi multituds a les portes dels locals i fan més fressa.

Aquestes declaracions van arribar en el marc d'una roda de premsa a l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro per presentar la campanya de civisme i convivència "Maximum fun, minimun disturbance" (Màxima diversió, mínima molèstia), que s'executarà aquest proper cap de setmana en els locals d'oci nocturn de la vila costanera. La campanya s'iniciarà avui divendres a les onze de la nit, al carrer Església amb la distribució de cartells informatius.

La campanya començarà centrant els seus esforços en quatre aspectes fonamentals: el consum d'alcohol, la celebració de festes, i el ball amb responsabilitat, i, de manera especial, en el consum de tabac a l'exterior dels locals fruit de la prohibició de fer-ho en espais tancats, i que sovint provoca la concentració de grups de persones amb possibles alteracions del descans de veïns.

L'acció s'ha volgut fer coincidir amb una nit de cap de setmana del mes d'agost i a tocar de la Festa Major platjarenca, moment de màxima afluència de població flotant al municipi.