Des de la matinada de divendres a dissabte, la policia de la Generalitat es troba investigant la comissió d'una presumpta agressió sexual que hauria patit una turista holandesa a Lloret de Mar. A la noia, van assistir-la ahir els metges forenses per tal de determinar fefaentment les causes i la naturalesa de l'agressió.

Inicialment, tot apunta a què un altre turista de nacionalitat alemanya hauria conegut la jove en una discoteca de la localitat situada a la zona d'oci nocturn que conforma l'avinguda Just Marlès i l'hauria convençut d'anar a la platja on va produir-se l'agressió sexual sense que s'hagi pogut confirmar oficialment si el cas pot vincular-se a una violació. I és que fonts properes al cas han indicat que en l'agressió podrien haver-hi participat quatre persones més. En aquest cas no es tractaria de turistes sinó d'individus que trafiquen amb drogues a l'exterior dels locals.

El cas, que està en mans dels Mossos d'Esquadra, resta obert perquè a dia d'ahir encara no s'havia produït cap detenció per l'agressió, que va tenir lloc a la platja de la localitat, i se situa sobre les quatre de la matinada. Tot i que l'existència de l'agressió és confirmada, el fet que ahir s'estigués duent a terme el reconeixement mèdic de la víctima va impedir que transcendís si la aquesta va ser forçada a mantenir relacions sexuals contra la seva voluntat.

I és que en casos com aquest, les investigacions, a banda de centrar-se en el fet denunciat, són molt curoses amb el relat de la víctima per tal d'esclarir al màxim com van donar-se els fets i quin estat presentava aquesta quan van tenir lloc per tal d'esbrinar si era conscient dels seus actes o no.

La mort del jove britànic

Aquest cas es produeix tres setmanes després que Lloret hagués de lamentar la mort d'un jove de 15 anys, de nacionalitat britànica però resident a la vila, que va patir una punyalada mortal al tòrax en el transcurs d'una baralla. En aquesta ocasió el crim va succeir cap a les quatre de la matinada en un carreró sense sortida del centre de Lloret, just abans de la confluència entre els carrers Passatge Oliva i Torrentó.

Dues setmanes abans d'aquest succés una menor alemanya, de 16 anys, era trobada inconscient a l'habitació del seu hotel a resultes de patir freqüents aturades cardiorespiratòries. La noia va acabar morint a l'Hospital Josep Trueta, on va ser traslladada d'urgència per aquest fet.