La Generalitat ha dit als empresaris turístics gironins que no preveu fer cap pla de xoc, com reclamava el sector, per fer front a la retallada de vols de Ryanair a Vilobí d'Onyar. La directora general de Turisme, Marian Muro, s'ha reunit amb representants de diverses associacions, però la trobada ha estat "decebedora", segons el president de l'Associació Girona Radial, Xavier Nicolazzi. Nicolazzi ha dit que, davant la manca d'alternatives, la situació serà "dramàtica" a l'hivern, perquè les reserves als hotels de Girona han caigut fins a nivells del 2005. D'altra banda, la retallada de vols ja es reflecteix amb els passatgers que passen per l'aeroport. En un any, han caigut fins a un 41%.

El sector turístic de les comarques gironines augura un hivern "dur" amb la disminució dràstica de vols de Ryanair. Per això, les associacions que representen els empresaris de l'hostaleria han reclamat al Govern un pla de xoc que comenci l'octubre i que serveixi per pal·liar els efectes de la reducció del nombre de turistes. Nicolazzi ha qualificat de "decebedora" la reunió que els representants de les diverses associacions han mantingut amb la directora general de Turisme, Marian Muro.

"Ens va dir que estava disposada a ajudar, però que no hi hauria cap pla de xoc a partir d'octubre", ha explicat Nicolazzi que afegeix que el sector esperava que aquesta reunió fos "salvadora" i que servís per veure llum al final del túnel, però "no ha estat així". Xavier Nicolazzi ha assegurat que el nivell de reserves a Girona és inferior al de l'any 2005 i que fins i tot hi ha tres hotels de la capital i voltants que s'estan plantejant tancar.

El president de l'Associació Girona Radial ha dit que des de Girona se senten una mica "deixats de la mà de Déu" perquè sempre es promociona la Costa Brava i el Pirineu i, en canvi, es deixa la ciutat i l'interior de la demarcació de banda. Per això, ha explicat que també van demanar a la directora general de Turisme que dediquessin els milions d'euros que paguen a Ryanair a promocionar el territori. "Ens ha dit que en cap cas poden fer això perquè les negociacions amb Ryanair continuen obertes", ha exposat Nicolazzi.

Tot i això, ha explicat que amb l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), han decidit començar a crear, a partir de la setmana que ve, un ens de promoció de Girona amb participació del sector públic i també del sector privat. "Volem ressaltar que la capitalitat de Girona és molt important", ha assenyalat Nicolazzi, que creu que la ciutat de Girona s'ha de promocionar al mateix nivell que, per exemple, la costa de la demarcació o els Pirineus.

A la reunió hi van participar una trentena de persones entre representants dels hostalers, dels comerciants i d'empreses d'oci lligades al turisme, representants polítics del territori com l'Ajuntament de Girona i la Diputació i els responsables de turisme a la Generalitat. Nicolazzi ha lamentat que, malgrat les expectatives, "no hagi sortit gaire res de la reunió".