El retorn de CiU al govern de la Diputació també ha suposat la tornada de Ramon Ramos al capdavant del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, un organisme constituït com a associació que depèn econòmicament de l'ens provincial. Aquesta vegada, però, Ramos en serà el nou director general -en substitució de Dolors Batallé-, tal com aprovarà avui el Consell d'Administració del Patronat.

Durant el mandat comprès entre els anys 2003 i 2007, Ramos va exercir la presidència del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Ara, aquest càrrec l'assumeix el mateix president de la Diputació gironina, Jaume Torramadé, tal com va acordar la Junta General del Patronat el 29 de juliol i a proposta del seu Consell d'Administració.

De Blanes al Patronat

Ramon Ramos va ser alcalde de l'Ajuntament de Blanes per Convergència i Unió entre els anys 1997 -a mig mandat, rellevant Fèlix Bota- i 2003. A partir d'aquest any i fins al 2007, Ramos va presidir el Patronat de Turisme Girona Costa Brava, coincidint amb la presidència de Carles Páramo a la Diputació.

Des d'avui, Ramos substituirà Dolors Batallé, directora de l'organisme des del març de 2008. En aquells moments, Esquerra Republicana presidia la Diputació -amb Enric Vilert al capdavant- i Batallé era directora general de Comerç de la Generalitat, un càrrec que va canviar per dirigir el Patronat rellevant Francesc López -qui va ser gerent del Patronat durant 12 anys.

El nou Patronat de Turisme Girona Costa Brava compta amb Joan Giraut com a vicepresident i disposa d'un total de 40 membres. El seu òrgan de govern és el Consell d'Administració, que representa a parts iguals -al 50%- els sectors públic i privat.

La part pública del consell està representada per la Diputació de Girona, el Consorci de la Costa Brava, els vuit Consells comarcals, el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, la Universitat de Girona i diverses persones vinculades al món del turisme.

D'altra banda, la presència del sector privat compta amb representants de les tres Cambres de Comerç, onze gremis i associacions que representen la totalitat del sector turístic de les comarques de Girona i diverses persones, proposades pel mateix sector turístic.

Dels vint representants del sector públic, el 29 de juliol se'n van nomenar 15. La representació de la Diputació de Girona queda formada per Jaume Torramadé, Joan Giraut, Pere Vila, Maria Teresa Ferrés i Lluís Sais. Pel que fa als representants dels Consells comarcals, es van nomenar Jordi Xargay pel del Pla de l'Estany, Robert Fauria pel de la Selva, Josep Coma pel del Ripollès, Joan Trias pel Consell del Baix Empordà, Joaquim Roca pel del Gironès i Lluís Guinó pel de la Garrotxa.