La Selva Interior s'està organitzant per fer una gran mobilització després que el tancament de les urgències nocturnes als Centre d'Atenció Primària (CAP) s'hagi anunciat oficialment per part del departament de Salut en la majoria dels municipis. La mesura de protesta que preveu unir els veïns dels pobles d'aquesta part de la comarca és una cadena humana que es vol construir a Santa Coloma de Farners. Es formarà davant del CAP de la capital de la Selva i anirà fins a la porta del Consell Comarcal de la comarca.

L'acte es celebrarà el dissabte 27 i s'està convocant sobretot via xarxes socials, i entre els seus organitzadors hi ha el Moviment Ter Brugent. La cadena sortirà del carrer Santa Bàrbara a les 11 hores del matí, on hi ha el dispensari que es convertirà en el Punt d'Atenció Continuada (PAC) amb la remodelació del servei d'urgències i per tant, serà l'únic CAP obert en tota l'àrea interior de la Selva. Aquesta cadena humana anirà direcció sud fins al passeig de Sant Salvador, on hi ha la seu de l'ens comarcal; però abans haurà recorregut punts cèntrics del poble com és el carrer Major i la plaça Farners, etc.

Si finalment aquesta cadena no es pot formar per manca de gent, ja que tindria una longitud d'uns 650 metres, es celebrarà una marxa pel centre de la capital de la Selva. Aquesta mobilització, a banda de mostrar el rebuig al tancament del servei d'urgències nocturnes, també servirà per a informar els veïns de la Selva sobre la salut i les retallades que s'estant portant a terme.

Tall de carreteres

Un altre acte de protesta que també s'està preparant per part de veïns de la Selva interior però que també es preveu estendre a tot l'àmbit català és el tall de carreteres durant 5 minuts el dia 3 de setembre. Sota el lema "Aturem-nos un moment" s'informarà els conductors sobre la situació de la sanitat amb les retallades.