L'oficina alternativa contra les retallades al Trueta no descansa aquests mesos de vacances i continua rebent més queixes d'usuaris que mostren la seva disconformitat contra les retallades de Salut. Els sindicats organitzadors d'aquesta iniciativa (CCOO, Catac-CTS, Satse, SAE entre altres) constaten a més que en aquests primers 15 dies d'agost les queixes rebudes s'han disparat de forma considerable. A finals de la setmana passada, fonts de CCOO confirmaven 16 nous casos en només 15 dies, "una xifra molt alta si es té en compte que l'oficina està oberta només dues hores cada matí".

En aquest sentit, la xifra és bastant superior a que es registrava últimament, i s'acosta a la dels primers dies que l'oficina va entrar en funcionament, durant el passat mes de maig. Segons CCOO, la majoria de les noves protestes segueix estant relacionada amb el retard en operacions, tot i que remarquen que les últimes estan majoritàriament vinculades a accidents de trànsit.

Tot i que els organitzadors desconeixen el motiu concret d'aquesta pujada estiuenca de queixes, creuen que una de les causes pot ser que aquesta iniciativa cada vegada és més coneguda entre professionals i usuaris. "La veu ha anat corrent durant aquest temps, i fins i tot usuaris que no són del Trueta s'acosten a deixar la seva queixa".

Amb tot, els organitzadors han detectat que hi ha molta gent de l'àmbit primari que s'acosten fins al vestíbul de l'hosptital per deixar la seva queixa. En els més de dos mesos que l'oficina fa que està activa ja s'han registrat més d'un centenar d'escrits, la major part de relacionats amb retards amb intervencions i proves diagnòstiques.

L'objectiu dels organitzadors és seguir mantenint aquesta taula de reclamacions activa de forma indefinida, per després registrar totes les queixes i fer-les arribar al Departament de Salut.

Aquesta és una de les poques accions dels professionals sanitaris que segueix en actiu durant aquests mesos d'estiu. Els sindicats però, ja han advertit que a partir de setembre es tornaran a reunir per estudiar possibles mobilitzacions, entre les quals, no es descarta una vaga.