Lloret de Mar continua aprovant mesures per controlar els locals d'oci nocturn del municipi i caminar cap a una altra model de turisme a la localitat. La nova actuació anunciada ahir per l'ajuntament de la població serà la inspecció de 35 establiments d'oci nocturn de la vila durant les properes setmanes. El consistori ho va aprovar ahir mateix per Junta de Govern Local.

Així doncs, l'Ajuntament de Lloret de Mar ha aprovat la con?tractació d'un servei extern perquè reforci la inspecció dels establiments d'oci nocturn. Durant les properes setmanes un total de 35 establiments, vinculats a les activitats recreatives musicals i d'oci de Lloret, seran inspeccionats per l'empresa Entitat Col·laboradora de l'Administració (ECA). Els inspectors realitzaran les comprovacions per assegurar que disposin de les condicions tècniques necessàries per garantir la seguretat de les persones. El contracte té un cost d'11.365 euros.

La idea de l'equip de govern és poder fer una radiografia dels locals d'oci de la localitat. "Aquest reforç ens permetrà fer un seguiment exhaustiu dels establiments accelerant el procediment que marca la llei actual per tal de tenir una radiografia actualitzada de la situació", va destacar el regidor d'activitats, Josep Valls. Segons fonts municipals, l'objectiu d'aquesta mesura és garantir la seguretat de les persones als establiments d'oci nocturn i vetllar per una activitat empresarial responsable comprovant que s'adapten als requeriments de les normatives existents.

Les mesures adoptades abordaran tots els àmbits relacionats amb la problemàtica d'una part del turisme jove i model d'oci nocturn, englobant mesures que afecten la seguretat, el civisme, la salut i el compliment de normatives per part de les empreses d'oci nocturn, allotjament i comerç. Aquesta comissió treballarà en col·laboració amb els departaments de la Generalitat implicats en els diferents àmbits de competència. Segons van especificar fonts municipals, les mesures proposades seran presentades als partits polítics amb representació a l'Ajuntament perquè en valorin la seva aprovació i posterior implementació.

Cal recordar que aquesta no és la primera mesura que pren l'ajuntament per tal d'evitar que es reprodueixin els aldarulls que van tenir lloc fa pocs dies i que van acabar amb 20 detinguts. Just després dels incidents, el govern va signar un decret d'alcaldia amb una sèrie de mesures per evitar que hi pugui haver més incidents. Aquestes mesures són, entre d'altres, l'obligació de complir de forma estricta els horaris de tancament de les discoteques, retirar els cartells i pancartes sense llicències, prohibir el repartiment de propaganda a la via pública, no fomentar el consum de begudes alcohòliques al carrer o bé controlar les màquines que venen menjar de matinada. A més, en els darrers dies s'estan fent dispositius entre policia local, Mossos d'Esquadra i policia nacional per controlar la zona d'oci nocturn.