Almenys quatre focs en vegetació a prop de cases habitades i a la vora de camins han fet activar les alarmes a Tossa de Mar. Entre el 16 i el 21 d'agost, en quatre ocasions els Bombers de la Generalitat han hagut de córrer per evitar que conats d'incendi esdevinguéssin grans focs, amb el risc afegit que alguns s'han declarat molt a prop de zones habitades, com ara la zona d'Es Cars o a peu de la carretera que mena a Llagostera. En un dels focus s'hi ha detectat restes d'un producte inflamable i actuament els Agents Rurals, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Tossa investiguen si els incendis estan relacionats i si es pot concretar l'existència d'una mà humana que va accionar l'encenedor.

El primer dels incendis sospitosos es va declarar a dos quarts de dues del migdia del dia 16 d'agost. Va ser el més important de la sèrie: van cremar 3.000 metres quadrats de vegetació a la zona de la Pedrera d'en Balmanya, a prop de la carretera de Llagostera. Només una mitja hora després, però, l'incendi ja es trobava en fase de control i en pocs minuts més es va poder donar per apagat en la seva totalitat. El dia 18, a dos quarts de dotze del matí es va alertar d'un altre incendi a la zona d'Es Cars. Van cremar uns 160 metres quadrats de vegetació. I el dia 21 d'agost, la primera alarma sonava cap a la mitjanit amb un altre incendi a peu de la carretera de Llagostera. A les onze del matí, se'n declarava un altre a Can Sans, la zona boscana que s'enfila per la muntanya des de darrere de la zona esportiva de Tossa.

Almenys en dos dels incendis es van haver de mobilitzar unitats aèries i les dotacions terrestres destinades a contenir els focs i evitar la seva expansió també van ser nombroses. Ja amb la mosca al nas, ara policia i autoritats forestals intenten esclarir si hi ha relació entre els incendis. Cal recordar que, fins al 15 de setembre, no es pot fer cap mena de foc en zona boscana.