L'entitat solidària Càritas de Figueres fa una nova crida per poder fer front a l'elevada demanda que suporta des de fa temps i que s'ha accentuat arran de la delicada situació econòmica. Asseguren que cada setmana atenen unes 200 famílies de la comarca -unes 800 mensualment- i que els fan falta aliments bàsics per a poder ajudar-les. A banda d'això, l'ens també demana voluntaris per poder-los ajudar en les aules d'adults, reforç escolar, al centre d'aliments o a la recepció de l'espai. I és que, en els últims mesos, han hagut de suprimir alguns dels serveis perquè no podien assumir les despeses.

L'entitat ha fet arribar una carta fent aquesta crida als diferents consistori de la comarca per impulsar aquesta campanya de recollida d'aliments recordant que el servei que aquesta entitat ofereix dóna serveis a qualsevol poble i a les persones necessitades de menjar o roba o a transeünts i indocumentats. Això passa arran de l'acord que mantenen amb els Serveis Socials de l'Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal, tot i que en queden excloses les poblacions de Roses, l'Escala i Castelló, que ja tenen la seva pròpia estructura de Càritas. Alerten de nou que el volum que l'associació suporta és molt elevat amb un nombre de 200 famílies a la setmana. Una xifra que suposa unes 800 al mes. Reben subministrament d'aliments, en gran part, a través del Banc d'Aliments Europeu però asseguren que hi ha certs productes bàsics que aquest organisme no cobreix. Per això fan una crida a entitats, empreses o particulars que puguin ajudar-los a cobrir aquestes necessitats.

Ajudar en les tasques

D'altra banda, l'entitat també busca voluntaris en diferents àmbits. Per al centre formatiu, demanen ajudants per a la formació de l'escola d'adults, per al reforç escolar, per a classes d'anglès i d'informàtica. Pel que fa al centre d'aliments obert recentment, voluntaris que puguin oferir informació a aquelles persones que hi vin?guin, ajudar en la gestió i el manteniment del centre. Finalment, Càritas necessita personal per a la recepció per tal d'atendre les persones que s'hi dirigeixen i ajudar en les tasques del dia a dia durant els matins i les tasques.

I és que, recentment, l'entitat va alertar que havia hagut de suprimir alguns dels torns de serveis perquè no podia assumir els costos que això li suposava. En contrapartida, però, l'elevat volum de persones que atenen els obliguen a buscar la implicació de la comarca per tal de fer-hi front. En aquest sentit, l'entitat ha fet arribar una carta a ajuntaments de la zona per tal d'aconseguir suport en la problemàtica.