El nou edifici que acollirà les consultes externes i oncològiques del Trueta s'està aixecant a la part posterior de l'hospital i ocupa la meitat de l'aparcament de Mifas. Està dividit en diversos mòduls que formaran dues plantes i tindran una superfície total de 3.202 metres quadrats. Al seu interior s'hi instal·laran 89 consultoris de l'àrea de consultes externes de l'hospital, 15 de les quals seran per a l'assistència oncològica.

El sistema constructiu està basat en la fabricació de mòduls de formigó totalment acabats i equipats a fàbrica que es poden apilar i connectar. D'acord amb el projecte que es va adjudicar, hi ha dos tipus de mòduls: l'individual, de 25,4 metres quadrats que constitueix un consultori i l'espai del corredor i sala d'espera que es connecta d'una manera continuada amb els mòduls contigus. També hi ha el mòdul doble, de 51,1 metres quadrats, que configura dos consultoris i un espai central que permet fer la funció de corredor i sala d'espera.

Aquesta obra es va adjudicar a Constructora d'Aro (fundadora i principal accionista de Compact Hàbit) per 3,5 milions d'euros, i amb el compromís de tenir-los enllestits en tres mesos i mig. Això significa que les obres estaran enllestides a la tardor, i el funcionament es preveu de cares a principis de 2012 (després que s'hagi procedit a l'equipament).

El sistema de construcció de Compact Hàbit permet que un cop acabin la seva funció, els mòduls es puguin traslladar i reutilitzar per fer un centre d'atenció primària. L'espai de consultes externes que quedi alliberat a l'hospital servirà per ampliar el servei, i ubicar-hi despatxos del pavelló de govern. Al seu torn, el pavelló guanyarà espai per la cafeteria i l'atenció al client. Els mòduls prefabricats també albergaran les consultes de l'ICO, i això permetrà que l'edifici actual guanyi un valuós espai per l'hospital de dia.