obres a bon ritme. Els barracons que acolliran les consultes externes del Trueta estaran enllestides a finals d'any.El director territorial de Salut, Josep Trias, amb la gerent de l'ICS a Girona, Sara Rodríguez.Els mòduls, darrere l'hospital.Una grua col·loca una part dels barracons de formigó.

El departament de Salut a Girona està disposat a aparcar definitivament l'avantprojecte que va idear el tripartit per fer el nou hospital Trueta. El director dels serveis territorials a Salut, Josep Trias va descartar que el nou centre s'acabi fent tal i com estava ideat fins al moment, ja que considera que no és "possibilista". Tanmateix, Trias va afirmar que segueix veient necessari dotar la província de Girona d'un nou centre de referència, i per aquest motiu va anunciar ahir que estava mantenint contactes amb altres departaments per buscar alternatives a llarg termini.

Durant la visita que diversos càrrecs de l'hospital i de la conselleria de Salut van fer a les obres dels mòduls que han d'acollir les consultes externes, Trias va manifestar que "el projecte d'abans no era possibilista. No dic que no sigui necessari, però no és factible en aquests moments". Amb aquestes paraules, el departament tanca la porta d'una forma gairebé definitiva que tiri endavant un avantprojecte que va ser aprovat fa tot just un any pel tripartit, i que va ser arraconat pel govern de CiU a causa del seu elevat cost (250 milions d'euros). Malgrat la resolució del Parlament del passat mes de maig que obligava el Govern a encarregar el projecte executiu de l'hospital i començar les obres el 2012, el departament de Salut va insistir ahir amb la falta de viabilitat que té aquest projecte actualment.

Per tal de començar "de zero i sense vicis", Trias va avançar ahir que s'han iniciat converses amb el departament d'Urbanisme, l'Institut Català de la Salut (ICS), el CatSalut i l'Ajuntament de Girona per començar a pensar en projectes alternatius que s'adaptin al context actual. Tot i això, el director de Salut a Girona va matisar que de moment "no hi ha calendari" per un possible nou projecte.

Els nous mòduls (que curiosament formaven part de la primera fase per fer el nou hospital) serviran per esponjar, però en cap cas s'enderrocaran parts de l'actual edifici. Si no hi ha sorpreses, aquests mòduls seran segurament l'única herència que deixarà l'avantprojecte del tripartit per fer el nou Trueta.