L'Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN) ha editat una col·lecció de pòsters sobre els ecosistemes aquàtics més representatius de Catalunya, així com un altre sobre els macroinvertebrats aquàtics bioindicadors. A cada pòster s'hi pot trobar una imatge principal de l'ecosistema, amb les espècies de flora i fauna característiques. Entre els deu pòsters editats, n'hi ha dos de dedicats als rius Ter i Tordera.

La iniciativa compta amb el suport de la Generalitat i la Caixa. Cada pòster incorpora en el seu lateral una explicació sobre l'ecosistema al qual fa referència la imatge i també una llegenda on s'indica el nom de les espècies destacades, el grau d'abundància i si es tracta d'una espècie autòctona o bé introduïda.

Difondre la biodiversitat

L'objectiu principal d'aquestes publicacions és difondre el coneixement sobre la biodiversitat dels ecosistemes continentals i treballar per a conservar-los. En principi, els pòsters s'editaran en format digital i, un cop acabada la col·lecció, se'n farà una publicació en paper de 40 x 75 centímetres.