La dada d'ocupació hotelera més destacada del mes d'agost, segons la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona, ha tingut lloc a les zones de la Costa Brava centre -o Baix Empordà- i la Selva Marítima, que van registrar una ocupació d'entre el 90 i 95 per cent. En segon lloc, es troba la comarca de l'Alt Empordà amb una ocupació d'entre el 80 i 85 per cent. Mentre que, en darrer terme, la zona de Girona i radial, que ha comptabilitzat una ocupació del 55%; la comarca de la Selva, amb una ocupació del 54,25%; la Cerdanya, del 55%; el Ripollès, registrant una ocupació del 40%; i la Garrotxa, entre un 45 i 50%.

El grau d'ocupació dels establiments turístics a les comarques de Girona va arribar al 70,5 per cent al mes de juliol, dos punts i mig més que el mateix període de l'any anterior, mentre que al mes d'agost, segons dades facilitades per la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona, encapçalada per Antoni Escudero, la mitjana d'ocupació en allotjaments hotelers ha estat entre un 65 i 70 per cent. En general, segons la valoració que en fan els hotelers federats, l'ocupació ha estat "força bona" en el conjunt de la Costa Brava.

El perfil de turistes d'aquest estiu ha estat majoritàriament el turisme de proximitat, provinent de l'estat espanyol i, fins i tot, de la resta de les demarcacions de Catalunya. I, especialment, familiar o de parelles.

Pel que fa al conjunt de la Costa Brava, la Federació sostenia que hi hagut un increment de turistes francesos, quedant en un segon pla els turistes holandesos, alemanys i anglesos.

No obstant això, també destacava l'augment del nou mercat rus, especialment "en zones de la Selva Marítima, que representen aproximadament entre un 15% i un 20% de l'ocupació". Afegint, a més, que la causa principal podria ser l'obertura de la ruta aèria que connecta l'aeroport Girona Costa Brava i la capital de Moscou, que va començar el dia 3 de juny mitjançant la companyia Transaero Airlines. Segons la Federació, es tracta d'"una forma còmoda i directa" amb la qual poden arribar molts visitants russos a les comarques gironines.

L'estada mitjana

L'estada mitjana de pernoctacions ha estat d'entre 4 i 5 dies, "seguint amb la dinàmica d'aquests últims anys i diferent de fa uns anys enrere, quan la mitjana de pernoctacions es trobava entre una setmana i quinze dies".

Les previsions de l'1 al 15 de setembre, però, són bones, ja que es preveu una ocupació d'entre el 75 i 85% en zones costaneres i una ocupació que oscil·laria entre un 35 i un 45% en zones d'interior.

Després d'un juliol atípic que va fer disminuir l'ocupació a les comarques de Girona entre un 5% i un 7%, l'agost tanca, doncs, amb xifres notablement millorades.