Els presidents dels consells comarcals gironins (tots de CiU) s'han reunit per compartir els diferents projectes que porten a terme arreu del territori i per refermar-se en la importància dels ens que presideixen i en la necessitat de disposar de més recursos econòmics per donar un millor servei als municipis. Aquesta reunió arriba després que el candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, hagi obert el debat territorial tot proposant la supressió de les diputacions, i que el cap de l'oposició a Catalunya, Joaquim Nadal (PSC), hagi proposat també una supressió dels mateixos consells.

Tots vuit presidents dels consells gironins van acordar endegar un seguit d'actuacions estratègiques d'àmbit supracomarcal que s'han de traduir en millores per al territori.

El màxim representant del Consell de la Selva, Robert Fauria, va remarcar que el paper dels consells "és fonamental, ja que són l'ens supramunicipal més pròxim al ciutadà". En aquest sentit, Fauria va recordar que, a través de la delegació de competències, juguen "un paper fonamental en el dia a dia" dels ciutadans de la comarca. Per aquest motiu, va assenyalar que "no entén" el debat que s'ha generat entorn d'aquestes figures. A més, va mostrar-se convençut que la tasca que desenvolupen aquests ens no es coneix prou, però que juguen "un paper determinat" a l'hora de mancomunar serveis, especialment en els municipis més petits. De la mateixa manera, Fauria va insistir que és "imprescindible" que els consells disposin de més recursos econòmics per tal de poder fer front a la gran quantitat de serveis que tenen delegats.