Mig centenar de persones es van manifestar ahir al matí a Santa Coloma de Farners en contra de les retallades de Salut. La manifestació va començar en el CAP de la capital de la Selva i va acabar davant la seu del Consell Comarcal, on els manifestants van penjar vàries pancartes i van llegir un text que s'entregarà al Consell Comarcal en els propers dies.

Sota el lema "No ens retallareu els CAPs, volem que Salut ens escolti", l'associació Moviment Ter Brugent va convocar una manifestació per demostrar que la Selva interior no està d'acord amb la remodelació del servei d'urgències. Amb les retallades en sanitat, està previst que el CAP de Santa Coloma passi a ser l'únic centre mèdic obert en tota l'àrea de la Selva interior entre les nou del vespre i les vuit del matí. Per tant, en aquest territori es passarà de vuit punts d'assistència continuada a un.

Un altre dels objectius de la trobada era "contactar amb altres moviments de la zona i amb gent d'altres pobles de la Selva", segons va explicar la portaveu del Moviment Ter Brugent, Silvia Martínez.

Entre els manifestants hi havia persones de municipis selvatans com Amer, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Arbúcies, Breda, Anglès i Massanes. A més, també hi havia una representació de l'Assemblea d'indignats d'Hostalric i pobles veïns.

La portaveu del Moviment Ter Brugent també va destacar que "és important que la gent sàpiga com afecten les retallades en sanitat i s'informi de la manera com s'estan anunciant aquestes retallades, que és una aberració". Amb l'objectiu d'informar sobre les retallades, durant el recorregut es van donar fulls informatius als veïns de Santa Coloma de Farners que observaven la manifestació des de la distància.

Durant la marxa -que va durar uns quinze minuts- es van escoltar consignes com "els nostres drets no es retallen", "que ho paguin els responsables i no nosaltres", "per una sanitat digna, de veritat" i "volem que Salut ens escolti".

Un cop arribada l'expedició a les portes del Consell Comarcal de la Selva, els manifestants van col·locar a la façana una sèrie de pancartes i van fer una fotografia de família. Acte seguit, els gairebé 50 manifestants es van reunir per llegir un manifest. Un text en el qual es vol recordar al Consell Comarcal de la Selva les seves responsabilitats i que no es "faci el sord". Amb aquest document també es vol reivindicar que les manifestacions contra les retallades de Salut han de ser escoltades per les administracions. Segons va comentar Silvia Martínez, el Moviment Ter Brugent entregarà dilluns o dimarts vinent el manifest acordat en la manifestació d'ahir al Consell Comarcal de la Selva. "El document s'entregarà en nom de tota la gent que ha vingut aquí", va dir Martínez.

En un principi, l'organització de la manifestació va plantejar crear una cadena humana entre el CAP de Santa Coloma i el Consell Comarcal. Com que l'afluència de manifestants no va ser massiva, es va optar per fer una marxa ?reivindicativa.

Talls de carreteres

La trobada d'ahir entre veïns de diferents pobles també va servir per acabar d'organitzar i difondre un tall de carreteres que està previst que es faci el proper divendres 3 de setembre, en el marc dels talls a la xarxa viària que es faran arreu de Catalunya el mateix dia. Així doncs, el proper divendres es produirà un tall en la carretera d'Olot al seu pas per Anglès. Després de la reunió d'ahir, també està previst que hi hagi talls a les carreteres d'Arbúcies, Sant Hilari Sacalm i Hostalric.