La fotògrafa independent i col·laboradora del Diari de Girona, Conxi Molons, ha estat novament escollida per exposar al presitgiós festival de fotografia de Perpinyà "Visa Off" amb un reportatge de 30 imatges en color sobre la vida del poble Khmer a Cambodja, que ha fet en col·laboració amb el mataroní Agustí Vilardebó. La mostra es podrà veure fins al proper 10 de setembre a la seu de Correus Arago.

En aquest festival, on es presenten especialment fotògrafs que treballen per agències, Molons ja és una assídua. I és que l'any passat també hi va exposar les fotografies -també amb Vilardebó- sobre la vida dels pàries a l'Índia.

Viure sobre l'aigua

En l'edició d'enguany, les imatges parlen sobre el poble Khmer, que està organitzat entorn de la pesca i viu sobre viles sobre l'aigua que es desplacen segons les crescudes del Mekong i el nivell de l'aigua. Molons explica que moltes d'aquestes persones hi viuen perquè és "econòmic, sense impostos ni lloguers". Així, és habitual trobar-hi persones sense els recursos mínims.