L'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar ahir en un ple extraordinari, que havia sol·licitat el Millor, un seguit de mesures amb l'objectiu de millorar la seguretat i la imatge turística del municipi, però sense el suport precisament d'aquest grup municipal que va abandonar el ple abans de finalitzar la sessió. Algunes de les mesures votades ahir ja van ser aprovades pel decret que l'alcalde va signar després dels aldarulls de l'estiu, però en el document es feia un recull de totes aquestes propostes. Tots els grups, excepte el Millor, van donar suport a les mesures i van mostrar unitat i consens.

El document aprovat recollia diferents punts -fins a tretze- en què, per exemple, es preveu augmentar l'import de les sancions per incompliment d'ordenances. El primer punt era demanar als serveis jurídics que redactin noves ordenances en matèria de convivència i ús de via pública per encabir aspectes que fins ara no estaven regulats i la idea és que els canvis estiguin aprovats abans de finals d'any. Dins d'aquests punts, alguns ja van ser aprovats amb el decret. Així, es preveu mantenir la prohibició per als "disco-tours", el repartiment de publicitat tant oral com escrita als carrers, prohibir tant l'acceptació com l'oferiment de serveis sexuals al carrer i de consum d'alcohol i també prohibir la instal·lació de màquines expenedores de menjar i beure.

A més, també es va instar la Generalitat perquè "inspeccioni i sancioni" qui promocioni Lloret com a destí turístic "vinculat exclusivament amb la diversió descontrolada i el consum d'alcohol" i també on es detecti que se sobreocupen places i que es denunciïn aquelles promocions de begudes alcohòliques estil "barra lliure" o "2x1", prohibides per llei. Finalment, un altre dels aspectes que ja va avançar l'alcalde i que recull el document és demanar a la Generalitat que estudiï la conveniència d'avançar els horaris de tancament de les discoteques.

Només el PSC, a banda del Millor, va mostrar certes divergències amb les mesures. El portaveu Joan Bernat va assegurar que el problema és de "model" i no s'hauria de traslladar en aspectes "tècnics", però va donar suport a les mesures. La resta de grups es van mostrar units en un mateix discurs de consens per buscar una solució al problema, tot i que el regidor de Turisme, Jordi Orobitg, també va fer incidència que cal canviar el model i no només aprovar aquestes mesures.

El punt culminant de la nit va ser el torn del Millor. El seu portaveu, Marc Fuertes, va criticar un per un els líders dels altres partits, va repetir en reiterades ocasions que el govern s'havia "rigut i mofat" del seu grup per no haver portat al ple els seus punts tal com eren i finalment va assegurar que impugnaria el ple i en demanaria un de nou per escrit que sí que inclogués els nou punts que ells havien demanat. Va assegurar que fins ara havien fet pinya, però arribava el moment de "desmarcar-se" i els sis regidors del grup van abandonar la sala.

L'acció va comptar amb la desaprovació de tots els grups i, fins i tot, alguns la van titllar d'"impresentable". Per la seva part, tant Josep Valls com Romà Codina van defensar que la proposta del Millor no es podia votar tal com estava i per això s'havia elaborat el document finalment aprovat al ple.